28 / 04 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a yeni havalimanı geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a yeni havalimanı geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a yıl sonuna kadar 3 bin 240 metre uzunluğundaki yeni pist ve 10 milyon yolcu kapasiteli 110 bin metrekare büyüklüğündeki yeni terminal binasının fizibilite çalışmalarının tamamlanacağının müjdesini verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği memleketi Trabzon Havalimanı'nda vatandaşlar ve partililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

TRABZON DEV PROJELERLE İMAR EDİLİYOR!

İl Koordinasyon Toplantısı'nda konuşma yapan Bakan Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak son 21 yılda, ulaşım ve iletişim altyapısına büyük yatırımlar yapıldığını, Trabzon'un da dev projelerle imar edildiğini kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon a yeni havalimanı geliyor! 

78 MİLYAR LİRALIK DEV YATIRIM!

Bakan Uraloğlu, Trabzon'un ulaşım ve iletişim altyapısı için bugüne kadar yaklaşık 78 milyar lira yatırım yapıldığını açıkladı.

Uraloğlu, Trabzon'un da dev yatırımlar ile dört baştan imar etmeye devam ettiklerini söyleyerek son 21 yılda Trabzon'un ulaşım ve iletişim altyapısı için yapılan yatırımlarım miktarının yaklaşık 78 milyar lira olduğunu aktardı.

Trabzon'un 2003'e kadar sadece 56 kilometre bölünmüş yolu olduğunu belirten Uraloğlu '' Biz 184 kilometre daha yaparak 240 kilometreye ulaştık.  Yollarının 89 kilometresi BSK kaplamalıydı, 488 kilometreye yükselttik. 2007 yılında yıllarca bitmeyen adeta bir yılan hikâyesine dönen Karadeniz Sahil Yolunu biz tamamladık. 

 Karadeniz Sahil Yolu ile Samsun'dan Sarp Sınır Kapısı'na kadar hareket geldi. Trabzon'da kuzeyden güneye ulaşım sağlayan birçok yolu bitirdik. Bir kısmında da çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon a yeni havalimanı geliyor! 

GÜNEY ÇEVRE YOLU 3 KISIM HALİNDE HAYATA GEÇEÇEK

Toplamda 43,8 km'den oluşan Güney Çevre Yolu'nun 35,8 km'sini 15 adet tünel ile 2,1 km'sini ise 14 adet viyadük ile geçmeyi planladıklarını söyleyen Uraloğlu, üç kısım halinde hayata geçirileceğini söyledi. Uraloğlu, 16,5 km uzunluğundaki birinci kısmında Çevre Yolu'nun Karadeniz Sahil Yolu'ndan ayrıldığı proje başında T-1 Tüneli portaline ulaşabilmek için kazı ve destek çalışmalarına devam edildiğinin altını çizdi. 

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri oldu!

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Geri Dön