28 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri oldu!

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın, 21-27 Ağustos haftasında, günlük ortalama 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri olduğunu açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptğı açıklamada, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının (EUROCONTROL) verileri ile ilgili bilgi verdi. Verilere  21-27 Ağustos haftasında İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri olduğu belirtildi. 

İSTANBUL HAVALİMANI YÜZDE 118 BÜYÜME SAĞLADI!

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı, en yoğun ilk 20 havalimanı arasında pandemi öncesine göre yüzde 118'lik büyüme sağladığını açıkladı. 

İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA'NIN EN YOĞUN HAVALİMANI!

İstanbul Havalimanı, 14-21 Ağustos haftasında ise günlük ortalama 1517 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu.

14-21 Ağustos tarihlerine yönelik Avrupa Havacılık Raporu'na göre İstanbul Havalimanı tarihlerde günlük ortalama 1517 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanları arasında ilk sırada yer aldı.

İstanbul Havalimanı'nı günlük ortalama 1368 uçuşla Amsterdam Schiphol, 1338 uçuşla Paris Charles de Gaulle havalimanları takip etti. 

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa nın lideri oldu!


İSTANBUL HAVALİMANI 2021-2022 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU!

İstanbul Havalimanı, mobilitenin geleceği, çevrenin bütünlüğü ve toplumsal fayda çerçevesindeki sürdürülebilirlik stratejisinin yansıması olan "2021-2022 Sürdürülebilirlik Raporu"nu yayınladı.

2022 senesini önceki yıla göre yüzde 13 daha az emisyon ile tamamlayan İstanbul Havalimanı, geçen yıl su tüketiminin yüzde 35'ini geri kazanılmış sulardan elde etti.

Çevrenin bütünlüğünü korumaya odaklanan İGA İstanbul Havalimanı, enerji ve operasyon verimliliği üzerine yürüttüğü "Büyük Veri Yönetimi ve Nesnelerin İnterneti" çalışmalarıyla Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından verilen "Eco-Innovation Ödülü"nün sahibi oldu.

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa nın lideri oldu!

Sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu,  "Günden güne gelişen ve toplumsal değer katmaya odaklı İGA felsefemizde, sürdürülebilirlik yolculuğumuz en temel önceliğimiz.

2022, bugüne kadarki çalışmalarımızı daha da ileriye taşıdığımız bir yıl oldu. Sürdürülebilirlik etkilerimizi ölçtük, uzun döneme yayılan bir planlama yaptık, hedeflerimizi ve sürdürülebilirlik yönetim sistemimizi yeniden yapılandırdık." ifadelerini kullandı.

İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğüne 42 işçi alınacak! TCDD tek tek açıkladı! Şimdi başvuru şartlarına bakın!

BinBin’den İstanbul Havalimanı’nda ücretsiz ulaşım desteği!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonu yakın zamanda hizmete açılacak!

Geri Dön