27 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonu yakın zamanda hizmete açılacak!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonu yakın zamanda hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonunun yakın aylarda hizmete açılması için çalışmaların yoğunlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonu etabının yakın aylarda hizmete açılması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, hattın İstanbul Havalimanı-Kağıthane etabının 22 Ocak'ta hizmete açıldığını ve şu ana kadar başarılı bir şekilde hizmet verdiklerini ifade etti.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı nın Gayrettepe istasyonu yakın zamanda hizmete açılacak!

Uraloğlu, Gayrettepe istasyonunu da içeren Kağıthane-Gayrettepe etabındaki çalışmalara son aşamada olduklarını ve yakın zamanda hizmete alacaklarını söyledi. Gayrettepe istasyonunun Türkiye'nin en derin metro istasyonu olma özelliğine sahip olduğunu ve havalimanı metro hattının Metrobüs ve Yenikapı-Taksim-Hacıosman Metro Hattı ile entegre olacağını belirtti. Ayrıca, hattın erişilebilirlik fonksiyonunun gelişeceğini ve Şişli ve Beşiktaş'tan Kağıthane ve Eyüp ilçelerine metro bağlantısı sağlanacağını vurguladı.


Geri Dön