27 / 04 / 2024

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan Yeni Ercan Havalimanı'nın açılışının 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü olan yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, test uçuşları başarıyla tamamlanan Yeni Ercan Havalimanı'na ilk inişi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı gerçekleştirecek.

KKTC Ercan Havalimanı nın yeni terminali yarın açılıyor!

Verilen detaylara göre, Körfez ülkelerine yönelik 3 günlük resmi temaslarından sonra "yavru vatan" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu karşılayacak.

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu açılıştan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki törene katılım sağlayacak. Verilen bilgiye göre, çelenk bırakma, saygı duruşu ve Anıt Özel Defteri'nin imzalanmasından sonra 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Resmi Töreni için Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'na geçilecek.


Geri Dön