10 / 05 / 2024

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.



Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Bakan Uraloğlu, KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasıyla adeta adanın çehresinin değişeceğini kaydederek, Ercan Havalimanı'nın artan imkan ve kabiliyetleriyle geniş gövdeli uçaklara da ev sahipliği yapacağını ve 10 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu, 1Türkiye Yüzyılı sadece ülkemizi değil, yavru vatanı da kapsayan bir yüzyıl olacak." dedi.

KKTC Ercan Havalimanı nın yeni terminali yarın açılıyor!

Yeni pist 3 bin 100 metre

Paylaşılan detaylara göre, yeni havalimanı daha fazla yolcu kapasitesine sahip olurken daha geniş ve ferah sosyal alanlarla hizmet sağlayacak. 2 bin 755 metrelik mevcut piste kıyasla 3 bin 100 metrelik yeni piste kavuşan havalimanı, her model yolcu uçağının kullanımına müsait duruma geldi. 9 körük, 21 de açıkta olmak üzere toplam 30 uçaklık park alanı yer alan Ercan Havalimanı, 1500 araç kapasiteli kapalı otoparkı ve son teknoloji yeni donatılarıyla da hizmet sunacak. Söz konusu havaalanı, turizme ve ekonomiye de önemli katkı sağlayacak.

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında yükseldi!

Eskişehir'de 40 adet arsa 15 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri geride bıraktı!

 


Geri Dön