27 / 04 / 2024

Hatay Stadı yarın açılıyor!

Hatay Stadı yarın açılıyor!

Hatay'ın merakla beklenen yeni stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla yarın açılıyor.



Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hatay'ın yeni stadı ile ilgili müjdeli haberi paylaştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Atakaş Hatayspor'un yeni stadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla yarın açılıyor.

Hatay Stadı yarın açılıyor!

Yeni stadyumla ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Kasapoğlu, "25 bin seyirci kapasiteli stadımızda, 24 adet loca da bulunuyor. 142 milyon 900 bin liraya mal olan ve zemini doğal çim olacak yeni stadımız, bin 500 araçlık otopark alanına sahip olacak." şeklinde konuştu.

Bakan Kasapoğlu, merakla beklenen stadın yapımını üstlenen Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) da teşekkürlerini sundu.

Son 19 yılda hayata geçirilen yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Kasapoğlu, "Büyük çoğunluğu ömrünü tamamlamış statları yıkıp yerlerine uluslararası standartlarda stadyumlar inşa ettik." şeklinde konuştu.

Hatay Stadı yarın açılıyor!

Bakan Kasapoğlu, şunları dile getirdi:

"Statlarımıza baktığımızda hem yenilik hem de inşaat kalitesi açısından çok çok ilerideyiz. Bu statlar, ülkemizin dört yanında 19 yıldan beri yükseliyor. Gençlik yıllarında spora, özellikle de futbola gönül vermiş birisi olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tesisleşme konusunda devrim ruhunu ülkemizin dört bir yanına yayan icraat anlayışıyla bu noktaya ulaştık. Spor salonları, havuzlar, mahalle sahaları… Sadece futbol değil, basketboluyla, voleyboluyla, tenisiyle her branşa hizmet eden devrim niteliğinde bir spor tesisleşmemiz söz konusu. Tesisleşme konusunda Cumhuriyet tarihinin zirve noktasındayız. Sporcularımızın son dönemde artan başarıları ortada. İnanıyoruz ki; bundan sonraki süreçte de her branşta sporcularımızla, takımlarımızla zirveye oynamaya devam edeceğiz."

Erzincan Stadı açılış için gün sayıyor!


Geri Dön