29 / 04 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında yükseldi!

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında yükseldi!

Yatırımcıların son dakika gelişmelerini yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,39 değer kazandı ve 6.389,72 puana yükseldi.



Yatırımcıların son dakika gelişmelerini yakından takip ettiği Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, günün ilk yarısında dalgalı seyreden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 24,72 puan arttı ve 6.389,72'ye çıktı. Toplam işlem hacmi 43,5 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Yine paylaşılan detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 0,92 ve holding endeksi yüzde 0,32 oranunda değer kazandı. Ayrıca sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,13 ile sigorta, en çok gerileyen de yüzde 1,1 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı oldu.

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD'de önde gelen bankaların beklentilerden iyi gelen finansal sonuçlarından sonra pozitif bir seyir izlerken, yoğun bilanço ve makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında olmayı sürdürüyor.

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında yükseldi!

Ayrıca bugün ABD'de elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yarı iletken çip üreticisi ASML ADR, Netflix ve IBM başta olmak üzere şirketlerin finansal sonuçlarının hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırması da bekleniyor.

Diğer bir taraftan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devam eden ziyaretlerinden gelecek haber akışı da yakından takip ediliyor.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinlerinin takip edileceğini kaydederek,, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.300 ve 6.200 seviyelerinin destek, 6.400 direnç konumunda olduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön