03 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi!

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,42 değer kazandı ve 6.633,04 puana yükseldi.



Yatırımcılar tarafında merakla takip edilen Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, dünün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi bugün saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 28,00 puan artış göstererek, 6.633,04'e çıktı. Toplam işlem hacmi 52,5 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Yine paylaşılan detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 3 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,73 değer kazandı. Yine verilen bilgiye göre sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 6,73 ile madencilik, en çok kaybettiren de bankacılık oldu.

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi!

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlendiğini kaydederek, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyallerin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtti.

Paylaşılan detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını kaydeden analistler, ayrıca bankanın gelecek döneme ilişkin net bir mesaj vermesinin politika alanını daraltabileceği endişesiyle düşük bir ihtimal olduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön