28 / 04 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni güne nasıl başladı?

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni güne nasıl başladı?

Yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,13 artışla 4.476,91 puandan başladı.



Yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul güne yükselişle başladı. Verilen detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 5,94 puan ve yüzde 0,13 değer kazandı ve 4.476,91 puana çıktı.

Paylaşılan bilgilere göre, bankacılık endeksi yüzde 0,30 ve holding endeksi yüzde 0,08 artış gösterdi. Ayrıca sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,90 ile turizm, en çok kaybettiren de yüzde 0,43 ile orman, kağıt, basım oldu.

Yine verilen bilgilere göre, dün yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 0,11 değer kazandı ve günü 4.470,97 puandan kapattı.

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni güne nasıl başladı?

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izlendiğini kaydetti.

Ayrıca Beyaz Saray ile Cumhuriyetçi temsilciler arasındaki borç limiti müzakereleri, henüz anlaşmayla sonuçlanmazken, iki tarafın şu an için daha fazla toplantı planlamadıkları şeklindeki açıklamalar risk algısını artırdı.

Diğer bir taraftan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, hala 1 Haziran tarihinden önce anlaşmaya varabileceklerine inandığını kaydetti.

Analistler yaptıkları açıklamada bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi, yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması ile Fed toplantı tutanaklarının takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.400 ve 4.200 seviyelerinin destek, 4.500 ve 4.600 puanın direnç konumunda olduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön