28 / 04 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Yatırımcıların merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 0,69 artışla 4.532,60 puandan başladı.



Yatırımcıların merakla takip ettiği borsa yeni haftaya yükselişle başladı. Aktarılan detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 30,87 puan ve yüzde 0,69 değer kazanarak 4.532,60 puana çıktı.

Yine verilen detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 1,16 ve holding endeksi yüzde 0,58 artış gösterdi. Yine paylaşılan detaylara göre sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,33 ile madencilik, en çok kaybettiren yüzde 0,03 ile sigorta ve spor şeklinde oldu.

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Aktarılan detaylara göre, geçen haftanın son işlem gününde yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 3,43 değer kaybetti ve günü 4.501,73 puandan kapattı.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin endişelerle temkinli bir seyir izlendiğini kaydetti.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, geçen hafta cuma günü müzakerelerin yeniden açmaza girmesiyle birlikte risk algısı güçlense de hafta sonu ABD Başkanı Joe Biden ile ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin bugün için yeniden görüşmek üzere anlaştığı yönündeki haber akışı risk algısını da törpülüyor.

Diğer bir taraftan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın cuma günkü açıklamalarında Fed'in faiz artışlarını durdurabileceği sinyali vermesi, pay piyasalarındaki satış baskısını da sInırladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön