28 / 04 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,74 artışla 4.433,26 puandan başladı.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 32,50 puan ve yüzde 0,74 değer kazandı ve 4.433,26 puana çıktı.

Verilen detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 0,93 ve holding endeksi yüzde 0,92 artış gösterdi. Paylaşılan detaylara göre, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,13 ile iletişim, en çok kaybettiren ise yüzde 0,84 ile tekstil oldu.

Yine verilen bilgiye göre, geçen haftanın son işlem gününde düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 1,86 değer kaybetti ve günü 4.400,76 puandan kapattı.

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Aktarılan detaylara göre, Cuma günü resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de tarım dışı istihdam nisanda 253 bin kişi artarak beklentileri aşarken, işsizlik oranı ise yüzde 3,5'ten yüzde 3,4'e düştü.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, ABD ekonomisine ilişkin gelişmelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini kaydederek, ülkede cuma günü açıklanmış olan iş gücü piyasası verilerinin resesyon endişelerini azaltmasıyla küresel pay piyasalarının pozitif seyrettiğini belirtti.

Ayrıca yine aktarılan son dakika detaylarına göre, bugün yurt içinde Hazine nakit dengesi, yurt dışında da ABD'de toptan eşya stoklarının takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.360 ve 4.300 seviyelerinin destek, 4.500 puanın direnç konumunda olduğunu söyledi.,

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön