23 / 07 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi!

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,42 değer kazandı ve 6.633,04 puana yükseldi.




Yine verilen detaylara göre, diğer bir taraftan dün Koç Holding, Yapı ve Kredi Bankası'ndaki 575 milyon TL nominal değere kadar hissesinin hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile borsa dışında kurumsal yatırımcılara satış işlemini gerçekleştirdi. Buna göre, 575 milyon adet pay dünkü kapanış fiyatına göre yaklaşık olarak yüzde 12 iskontoyla 11,75 TL'den satılarak toplamda 6 milyar 756 milyon 250 bin TL gelir elde edildi.

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi!

Analistler konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda söz konusu satışın "yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına ilgisinin arttığı" şeklinde yorumlanabileceğini belirtti.

Yine verilen detaylara göre, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında da ABD'de Fed'in faiz kararı, Powell'ın açıklamalarının dışında inşaat izinleri ve yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.700 ve 6.800 seviyelerinin direnç, 6.500 ve 6.400 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Emekli maaşlarına 8 bin 77 lira seyyanen zam talebi! Emekli maaşları yeniden artıyor mu? 

İnşaat malzemesi sanayi endeksi Haziran ayında 71,10 puana düştü!

Ekonomik prefabrik ev fiyatları güncellendi! Dubleks prefabrik ev fiyatları ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön