29 / 04 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.070,78 puanla resmen tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.



Yatırımcıların gündeminde yer alan BIST 100 endeksi, 6.070,78 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördü ve bugün saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 26,06 puan ve yüzde 0,43 değer kazancıyla 6.041,35 puan oldu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, toplam işlem hacmi 49,5 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Aktarılan detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 1,49 ve holding endeksi yüzde 0,18 oranında değer kazandı. Ayrıca yine verilen bilgilere göre, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 5,24 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren de yüzde 0,74 ile elektrik oldu.

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Konu ile ilgili önemli detaylara değinen analistler, küresel pay piyasalarında, dünya genelinde açıklanmış olan makroekonomik verilerin resesyon tehlikesini işaret etmesiyle karışık bir seyir izlendiğini kaydetti.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, ABD'de tersine dönen getiri eğrisinin son senelerdeki en keskin resesyon fiyatlamasına işaret ettiğini bildiren analistler, ülkenin 2 yıllık tahvil faizi ile 10 yıllık tahvil faizi arasındaki farkın yaklaşık olarak 108 baz puanla 1980 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktığını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön