01 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa, haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Yatırımcılar dikkat! Borsa, haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,39 yükselişle 6.721,45 puandan başladı.



Yatırımcıların merakla takip ettiği borsa haftanın ikinci gününe yükselişle başladı. Paylaşılan detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 26,31 puan artış göstererek ve yüzde 0,39 değer kazandı ve 6.721,45 puana çıktı.

Açıklanan rakamlara göre, bankacılık endeksi yüzde 0,67 ve holding endeksi yüzde 0,25 artış gösterdi. Ayrıca sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,58 ile spor, tek kaybettiren de yüzde 1,50 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı oldu.

Yatırımcılar dikkat! Borsa, haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Yine verilen detaylara göre, dün dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,11 değer kazancıyla 6.695,14 puandan tamamlayıp tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 6.807,95 puana taşımış oldu.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesi temkinli seyrin sürdüğünü kaydederek, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti.

Ayrıca yaptıkları açıklamada para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yarın politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını kaydeden analistler, Banka'nın enflasyonla mücadele kapsamında sene sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğine yönelik belirsizliklerin de devam ettiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön