27 / 04 / 2024

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Borsa yeni güne yükselişle başladı. Açıklanan detaylara göre Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,92 artışla 5.277,70 puandan başladı.



Borsa yeni güne yükselişle başladı. Aktarılan detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 48,11 puan ve yüzde 0,92 değer kazandı ve 5.277,70 puana yükseldi.

Paylaşılan detaylara göre bankacılık endeksi yüzde 1,10, holding endeksi yüzde 0,62 artış gösterdi. Ayrıca sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,38'le ticaret, en çok gerileyen ise yüzde 0,59'la menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Dün, yükseliş eğiliminde olan BIST 100 endeksi, yüzde 2,11 artışla günü 5.229,58 puandan kapandı.

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, bankacılık krizine ilişkin olarak sıkıntıların büyük oranda giderildiğine yönelik fiyatlamalarla pozitif bir seyir izlendiğini dile getirdi.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, dün, ABD Hazine Bakanlığı, ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bankacılık krizinde ismi geçen bankalar arasında yer alan First Republic Bank'ın 11 büyük bankadan toplamda 30 milyar dolarlık mevduat aldığını açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön