22 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa, haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Yatırımcılar dikkat! Borsa, haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,39 yükselişle 6.721,45 puandan başladı.



Diğer bir taraftan Çin Politbüro'nun emlak sektörü için "politikaları zamanında ayarlama ve optimize etme" sözü vermesinin ardından pay piyasalarında risk iştahı artış gösterdi.

Ayrıca yine aktarılan detaylara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında yeni düzenlemeleri, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Yatırımcılar dikkat! Borsa, haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Yine paylaşılan detaylara göre, sıkılaşma sürecini destekleyen adımları tamamlayıcı olarak, kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi kapsamında yüzde 3 olan TL ticari krediler için aylık büyüme sınırının yüzde 2,5 şeklinde belirlenmesine karar verildi. İhracat, yatırım, tarım ve esnaf kredileri, bu sınırlandırmanın da dışında tutuldu.

Analistler yaptıkları açıklamada bugün yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında da Almanya'da Ifo İş Ortamı Güven Endeksi, ABD'de tüketici güven endeksi, Richmond Fed sanayi endeksi ve konut fiyat endeksi verilerinin izleneceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.800 ve 6.900 seviyelerinin direnç, 6.600 ve 6.500 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Dolar 27 TL seviyesinde gezinirken Uzman isim uyardı: İnsanlar sefil bir duruma düşürebilir...

7.500, 8 bin, 9 bin, 9.500, 10 bin TL alan emeklilerin yeni maaşları kaç TL? İşte kalem kalem son dakika zamlı maaşlar!

Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Altını olanlar acilen 25 Temmuz 2023 altın fiyatlarına bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön