15 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.070,78 puanla resmen tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.



Analistler yaptıkları açıklamada ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ile 3 aylık hazine bonosu getirisi arasındaki farkın da 147 baz puanla 1980 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeye gerilediğini, iki varlık arasındaki getiri farkının resesyon indikatörü olarak ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından oldukça yakından izlenildiğini kaydetti.

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Bugün veri gündeminin sakin olduğunu bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.100 ve 6.250 seviyelerinin direnç, 6.000 ve 5.900 puanın destek konumunda olduğunu dile getirdi.

Ekonomimcom'dan Şebnem Turhan'ın haberine göre; Tüm endekslerin geneline yayılan alım ve yüksek işlem hacmi içinde Türk Hava Yolları, Tüpraş, Ereğli, Bim, Şişecam, Turkcell, Pegasus, Fort Otomobil, SASA, Koç Holding, Sabancı Holding BİST 100 endeksini en çok yukarıya götüren hisseler olarak belirlendi. 

Borsa yükselecek mi? Uzman isimler rakam rakam sıraladı! Yatırımcılar dikkatle bakın!

Borsa İstanbul resmen 6000 puana dayandı! Hangi hisseler yükseldi? Yatırımcılar dikkat! 

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan kritik dolar açıklaması geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön