29 / 04 / 2024

Borsa İstanbul günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Borsa İstanbul günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.435,52 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.



Borsa İstanbul günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, BIST 100 endeksi, 6.435,52 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördü ve saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 84,75 puan ve yüzde 1,34 değer kazancıyla 6.426,80 puan şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre, toplam işlem hacmi 53,5 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Yine açıklanan rakamlara göre, bankacılık endeksi yüzde 2,08 ve holding endeksi ise yüzde 1,39 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran ise yüzde 5,91 ile turizm şeklinde oldu.

Borsa İstanbul günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin altında gerçekleşmesinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika alanını genişletmesiyle pozitif bir seyir izlendiğini kaydetti.

Söz konusu BU veriyle para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in, bu ay politika faizini 25 baz puan artırmasından sonra "şahin" adımlarına son verebileceği öngörüleri de güçlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön