27 / 04 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada "Ordu'da yağmurlar sonucunda, toplam 351 iş yeri sudan etkilendi. 32 konut ve 35 araç etkilendi." diye konuştu.



Ordu Valiliği toplantı salonunda şehirdeki yağışla ilgili brifing alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu daha sonra gazetecilere önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ordu'da başta Altınordu olmak üzere Fatsa, Perşembe ve Gülyalı ilçelerini etkileyen yağmur ve onun sonucunda da su baskınlarıyla karşılaşıldığını dile getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Yaptığı açıklamada bu sabah itibarıyla Ordu'ya geldiğini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Biz de bu sabah intikal ettik ve bu intikalle birlikte Sayın Ordu Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, milletvekillerimizle ve diğer belediye başkanlarımızla AFAD ile kısa bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirerek, gerekli bilgileri aldık. Birazdan da inşallah sahada gerekli tespitlerimizi yapmış olacağız." dedi.

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada söz konusu bu süreçte Batı Karadeniz'den, Zonguldak'tan başlayarak Sarp Sınır Kapısı'na kadar yer yer iç kesimleri, Bolu'yu, Düzce'yi hatta Erzincan'ı etkileyen yağmurların söz konusu olduğuna değinerek, şunları dile getirdi: "Mevsim normallerinin üzerinde yağmurlar var. 24 saat içinde 200 kilograma kadar çıkan yağmurlar yer yer etkili oldu. Ordu şehrimizde söz konusu yağmurlar sonucunda, daha çok Altınordu'da ama biraz önce saydığım 4 ilçede, toplam 351 iş yeri sudan etkilendi. Ayrıca toplamda 32 konut ve 35 aracımız etkilendi. Bununla ilgili de gerekli tedbirler, hem öncesinde hem de su taşkını esnasında ilgili kurumlarımız tarafından alındı."

Açıklamasında hasar tespit çalışmalarına da sabah itibarıyla başlandığını kaydeden Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu: "Şu anda sahada esasında Karayollarımızın, Devlet Su İşleri'nin, belediyelerin bütün ekip ve ekipmanları, AFAD'ımızın ekip ve ekipmanları şu anda sahada. Toplamda 184 makine 296 ekip halen çalışmayı sürdürüyor. Meteorolojiden almış olduğumuz bilgilere göre bugün saat 16.00'ya kadar da sürecek. Tabii bu hava tahmin raporudur. Dolayısıyla bu hafifleyinceye kadar bütün ekipler sahada teyakkuz halinde olmaya devam edecek. Vatandaşlarımızın biz de yanında olacağız."


Geri Dön