27 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbulluların beklediği o metro hattı 2025'te açılacak!

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbulluların beklediği o metro hattı 2025'te açılacak!

İstanbul'da 4 metro açılışı yaptıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu en son Havalimanı -Arnavutköy arasındaki metroyu hizmete açtıklarını kaydederek, o bölgeden başlayıp Halkalı'ya kadar inecek olan 17.5 kilometrelik metro hattının da önümüzdeki sene açılacağını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Küçükçekmece'de mahalle muhtarları ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Burada vatandaşların taleplerini dinleyen Bakan Uraloğlu İstanbulluların beklediği metro hattının da açılış tarihini açıkladı.

İSTANBULLULARA METRO MÜJDESİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada metrolarla ilgili Küçükçekmece'nin bazı problemleri olduğunu bildiğini belirterek, "Bu anlamda da biz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak elimizden geleni yapma çabası içerisindeyiz. Bakın en son yalnızca bu  yıl mega kent İstanbul'da 4 metro açılışı yaptık. En son Havalimanı -Arnavutköy arasındaki metroyu biz hizmete açtık toplamda 14 kilometre. Geri kalanı da oradan başlayıp Halkalı'ya kadar inecek olan 17.5 kilometrelik metro inşaatımızda da çalışmalar hız kesmeden sürüyor. O Küçükçekmecemize de inşallah hizmet etmiş olacak. O metro hattını be zaman açacağız? Muhtemelen önümüzdeki senenin bugünlerine kalmadan inşallah onu da hizmete açmış olacağız ve o anlamda da mega kentin trafiğine ciddi bir katkı sağlamış olacağız" dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbulluların beklediği o metro hattı 2025 te açılacak!

"1 NİSAN'DAN İTİBAREN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GÖRECEKSİNİZ"

Gerçekleştirdiği esnaf ziyareti esnasında seçmenle sohbet de eden Bakan Uraloğlu bir seçmenin 'Metro istiyoruz. Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' sorusuna, " Biz 10 senelik periyotta bütün ilçelere inşallah büyükşehirle koordineli metroları getireceğiz. Hedefimiz budur. " cevabını verdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 'Avcılar için yakında bir söz var mı ?' sorusunu da yanıtlayan Bakan Uraloğlu, "Onun detayına bakmak gerekli müsaade ederseniz " dedi. Bakan Uraloğlu sözlerini "Bunlar 1. derecede Büyükşehirin görevi. Büyükşehirin sorumluluğunda." şeklinde sürdürdü. 

Seçmenin "Bir bakan olarak Avcılar ilçesi için bana nasıl bir söz verebilirsiniz? Ben riskli bir binada oturuyorum. Halk olarak birşey görmek istiyorum" sözlerine de Bakan Abdülkadir Uraloğlu'ndan şu yanıt geldi: "Onu Murat Kurum kardeşimiz söyledi. Bütün kentsel dönüşümde ilk 5 sene içerisinde genel anlamda ciddi bir şekilde bir rahatlama sağlamak en riskli binalardan başlayarak. Ben sizin desteğinizi bekliyorum. 1 Nisan tarihinden itibaren kentsel dönüşümü göreceksiniz " dedi.

 

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine son 3 gün uyarısı! Müşterisi olan ve bunu yapanlara tam 7 bin 500 lira yatıracak!

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Ortak alanların kira gelirleri de beyan edilmeli!

Özak GYO Topkapı projesinin ruhsatı alındı! Yeni proje!


Geri Dön