29 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı: 5G'ye geçişte yol haritası 2024'te duyurulacak!

Bakan Uraloğlu açıkladı: 5G'ye geçişte yol haritası 2024'te duyurulacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gelecek yıl 5G'ye geçiş planını kamuoyuyla paylaşmayı hedeflediklerini söyledi. Öncelik 'yerli ve milli' ürünlerde olacak.



5G teknolojisinin ülkenin haberleşme şebekelerinde yerini almaya başlaması için önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, işletmeciler ve ilgili teknoloji firmalarıyla yakın işbirliği içinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Dunya.com’da yer alan habere göre, Bakan Uraloğlu, 5G ve ötesi teknolojilere yönelik kritik bileşenlerin millileştirilmesinin temel öncelikleri olduğuna dikkat çekerek, "Bu kapsamda 4,5G baz istasyonu geliştirme projesi olan ULAK projesi ülkemizin yüksek teknoloji ürün geliştirme çalışmaları kapsamında önemli bir adımı oluşturmaktadır. Halen, 4,5G ULAK baz istasyonlarımız yaklaşık 2 bin 447 sahada aktif olarak kullanılıyor” dedi.

TÜBİTAK DA DESTEK VERİYOR

5G şebekesinin tüm yazılım ve donanım bileşenlerinde ülkenin mühendislik gücü ve el emeğinin yer alması amacıyla yürütülen çalışmalara TÜBİTAK gibi ilgili Kurumların da destek verdiğini ifade eden Bakan Uraloğlu şunları söyledi: "Kısa bir süre içerisinde projeyi tamamlayıp, 2024 yılında 5G'ye geçiş haritasını açıklamayı planlıyoruz. 5G yol haritasında yerli ve milli ürünlerin kullanılması öncelikli olacak. 5G altyapımızın kritik şebeke unsurlarının BTK tarafından tanımlanan 'milli haberleşme ürünü' niteliğinde olması için uğraş veriyoruz. 5G'de frekanslarının, sektörümüzün ve vatandaşlarımızın ihtiyacı oldukça kullanıma açacağız. Hizmet götürülecek alanlarda kapsama yükümlülüklerinin endüstriyel alanları belirli ölçüde kapsamasının zorunlu tutulması görüşündeyiz."

 


Geri Dön