14 / 05 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı: 5G'ye geçişte yol haritası 2024'te duyurulacak!

Bakan Uraloğlu açıkladı: 5G'ye geçişte yol haritası 2024'te duyurulacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gelecek yıl 5G'ye geçiş planını kamuoyuyla paylaşmayı hedeflediklerini söyledi. Öncelik 'yerli ve milli' ürünlerde olacak.



 Bakan Uraloğlu açıkladı: 5G ye geçişte yol haritası 2024 te duyurulacak!

5G TEKNOLOJİLERİ TEST EDİLİYOR

Halen Türkiye'de 5G teknolojileri mobil işletmeciler tarafından test edilmeye başlandı. Ankara'daki hastanede yapılan ameliyat, cerrahların kullandığı 5G bağlantılı akıllı gözlük ile çok az gecikmeli ve yüksek kaliteli görüntü aktarımıyla diğer illerdeki doktorlar için sağlandı.

Mobil işletmecisi bir şirketimizle bir beyaz eşya üreticisi mevcut 4,5G şebekesi üzerinden fabrika otomasyonu konusunda birlikte çalışıyorlar. Bu proje ile fabrikadaki hareketli nesnelerin kamera ile anlık olarak izlenmesi, sayımı, üretimde kullanılan sac kalınlıklarının, saclarda çizik olup olmadığının tespiti 4,5G ile başlayarak daha sonra da 5G üzerinden gerçekleştirilecek. Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen diğer bir projede ise Yunanistan'dan Türkiye'ye veya Türkiye'den Yunanistan'a giden nakliye araçlarında, tırlarda otonom sürüş denemeleri yapılıyor.


Geri Dön