02 / 05 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni YHT hattı devreye giriyor! 

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni YHT hattı devreye giriyor! 

Geçen yıl Ankara-Sivas hızlı tren hattını açtıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu "Şimdi Kırıkkale'den Çorum'a olan kesimin ihalesini de yapıyoruz." dedi.



Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerini, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni, Beğendik-Botan Viyadüğü'nü, Konya'da Eğiste Viyadüğü'nü yaptıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, "Ülkenin neresinde, ne lazımsa onu yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz." dedi.

Bakan Uraloğlu, Trabzon'da 2005'te Tanjant Yolu'nu, devamında ise Kanuni Bulvarı'nı trafiğe açtıklarını söyledi. Öte yandan ise Karadeniz Sahil Yolu'nun 2007 yılında bittiğini ve geçen yıl  ise Zigana Tüneli'ni trafiğe açtıklarını belirten Bakan  Uraloğlu, tüm ilçelerde de çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Uraloğlu, değişen gelişen Trabzon'a yakışacak çevre yolunun temelini 1 Nisan 2023 yılında atarak hızla yollarına devam ettiklerini de sözlerine ekledi. 

 Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni YHT hattı devreye giriyor! 

2023 YILINDA 3,5 MİLYON İNSAN TRABZON'DAN SEYAHAT ETTİ

Trabzon'da hafif raylı sistemin çok tartışıldığına söyleyen Bakan Uraloğlu, "Büyükşehir Belediyemizin başlattığı hafif raylı sistem de Trabzon'da çok tartışıldı, çok su kaldırdı ama bizler onu da ete kemiğe bürümüş olduk. Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sorumluluğuna aldık ve detay projelerine başladık. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun." dedi.

Bakan Uraloğlu, projeleri ekiple hayata geçirdiklerini anlatarak, "Adil bakanımız Trabzon Havalimanı'nı da yatırım planına aldırdı, biz de takipçisiyiz. İnşallah onun da ihalesini yapacağız. 2023 yılında 3,5 milyon insan Trabzon'dan seyahat etti. Türkiye'de beşinci, altıncı sıralarda olan bir havalimanını konuşuyoruz. Onu da yine yürütmüş olacağız." dedi.

"Tren Maçka'dan mı gelsin, Rize'den mi aşağıya insin, Tirebolu'dan mı iner?" konusunun hep konuşulduğuna işaret eden Uraloğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Şöyle bir karar verdik. Dedik ki bütün Karadeniz sahilini kapsasın, Samsun'dan başlasın Sarp'a kadar. Bu süreçte onun da proje çalışmaları başlamış oldu, o da hayırlı uğurlu olsun. Geçen sene Ankara-Sivas hızlı tren hattını açtık. Şimdi Kırıkkale'den Çorum'a olan kesimin ihalesini de yapıyoruz. Ne demektir bu? Bu tren Kırıkkale'den yola çıktı, Trabzon'a da gelecek Allah'ın izniyle."

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbulluların beklediği o metro hattı 2025'te açılacak!

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin açılış tarihi belli oldu! İki yer arası süre 30 dakika kısalacak!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

Ankara'ya yeni tren hattı müjdesi! Bakan Uraloğlu resmen açıkladı: Seferler yarın başlıyor!

Bakan Uraloğlu açıkladı! "Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" yarın hizmete girecek!


Geri Dön