29 / 04 / 2024

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin açılış tarihi belli oldu! İki yer arası süre 30 dakika kısalacak!

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin açılış tarihi belli oldu! İki yer arası süre 30 dakika kısalacak!

İstanbul'a Sarıyer-Kilyos tüneli geliyor.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'ninin açılışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Tünelin İstanbul'un kuzeyine hizmet edeceğini söyleyen Bakan Uraloğlu, Sürenin 30 dakika kısalacağına dikkat çekerek açılış tarihini açıkladı. 

SARIYER KİLYOS TÜNELİ İLE İLGİLİ AYRINTILAR 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık olarak İstanbul'da yaptıkları yatırımlar ile İstanbul'un trafiğine önemli ölçüde nefes aldırdıklarını belirterek, Sarıyer-Kilyos Tüneli'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, "Sarıyer-Kilyos Tüneli ile vatandaşlarımız Avrupa Yakasını neredeyse bir boydan bir boya geçebilecek. Viyadükler ve bağlantı yollarının da bulunduğu toplam 4 şeritli tünel projemiz ile İstanbullular zamandan 30 dakika tasarruf sağlayacak." dedi.

Uraloğlu, olası İstanbul depremine yönelik ulaştırma yapılarıyla ilgili bütün önlemlerin alındığını açıklayarak, Avrasya Tüp Tüneli, Marmaray, Kuzey Marmara Otoyolu gibi dev projelerin depreme dayanıklı olarak yapıldığın söyledi.

Bu çalışmalar kapsamında Avrasya tüneli,  Marmaray  ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi sadece İstanbul'a değil bütün Türkiye'ye hizmet eden ve ulaşımını rahatlatan projeler hayata geçirdiklerinin altını çizen Uraloğlu, "15 Temmuz Şehitler Köprüsünden günde yaklaşık 200 bin civarında araç, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 250 bin, Avrasya Tünelinden 80 bin civarı, Marmaray'da günde yapılan 300 sefer ile günde yaklaşık 650 bin insanımızı taşıyoruz.

Sarıyer-Kilyos Tüneli nin açılış tarihi belli oldu! İki yer arası süre 30 dakika kısalacak!

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜNDEN 150 BİN ARAÇ GEÇİYOR 

Kuzey Marmara Otoyolunda, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden günde yaklaşık 150 bine yakın bir araç geçişi oluyor ve bunun önemli bir bölümü de ağır taşıt trafiği.

Bir yandan da bu yapılan yatırımların yapılmadığını düşünelim, bırakın İstanbul'u tüm Türkiye'yi etkilemiş olurdu. Bu projelerin ne kadar kıymetli olduğunu hep beraber yaşayarak görüyoruz.' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kilyos Tüneli şantiyesinde incelemelerde bulundu. Uraloğlu, incelemenin ardından yaptığı açıklamada İstanbul'un Aort damarı olarak adlandırabilecek ana ulaşım arterleriyle ilgili büyük çalışmalar yaptıklarını ve ulaşımın her modunda dev projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı.

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'


Geri Dön