27 / 04 / 2024

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli hakkında bilgi verdi. Bakan Abdülkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli şantiyesinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, tünelin yapımına 2022 yılında başlandığını anımsattı.

Yaklaşık 6 bin 875 metre uzunluğundaki ve 1,3 kilometrelik bağlantı yolları olan Sarıyer-Kilyos Karayolu Tüneli ile birlikte projenin toplam uzunluğunun 8,2 kilometre olduğunu söyleyen Uraloğlu, "Proje bünyesinde ayrıca Sarıyer Kavşağı ve Kilyos Kavşağı olmak üzere iki farklı seviyeli kavşak, 2 aç-kapa yapısı, 1 viyadük ve 1 menfez de bulunmaktadır" dedi.

Projenin, Sarıyer’de Çayırbaşı Tüneli’nin çıkışından sonra başladığını belirten Uraloğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu bünyesinde inşa edilmiş Uskumruköy Modern Dönel Kavşağı'na bağlanarak son buluyor." bilgisini verdi.

Tünelin yapımını en kısa vakitte tamamlamak için kazı işlemlerinde hem NATM metodu ile delme patlatma hem de köstebek denilen tünel açma makinesi (TBM) yöntemlerini kullandıklarını söyleyen Uraloğlu, "TBM tasarım ve sipariş işlemlerini tamamladık, imalatı sürüyor. Şu anda NATM tünel açma metodu ile yapılan kesimde tünel kazı destek çalışmaları da devam ediyor." diye konuştu.

Sarıyer-Kilyos Tüneli nin 2026 da bitmesi hedefleniyor! Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek

Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin yapım çalışmalarını 2026 senesinde bitirme hedefiyle 7 gün 24 saat aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Proje tamamlandığında, Maslak, Levent ve Sarıyer gibi yoğun nüfusun ve iş yerlerinin yer aldığı alanların Kuzey Marmara Otoyolu'na ve İstanbul'un kuzeyindeki, Uskumruköy, Zekeriyaköy, Gümüşdere, Kilyos ve Demirciköy gibi yerleşimlere bağlantısı kolaylıkla sağlanmış olacağını söyleyen Uraloğlu, "Aynı şekilde İstanbul’un kuzeyindeki yerleşim alanlarında yaşayan nüfusun da kent merkezlerine erişimi oldukça kolaylaşacak" dedi.

Mevcut durumda, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Uskumruköy Kavşağı'ndan çıkan ve bu bölgede yaşayanların Uskumruköy, Zekeriyaköy gibi yerleşim alanlarındaki düşük standartlı şehir içi yollarını kullanarak Sarıyer'e ulaşmaları ortalama 35 dakika sürdüğünü kaydeden Uraloğlu, Sarıyer- Kilyos Tüneli'nin hayata geçmesiyle şehir içi imar yolları baypas edilecek ve Sarıyer'e ulaşım süresi 5 dakikaya kadar inecek diye kaydetti.

Uraloğlu, bunun da önemli ölçüde yakıttan ve zamandan tasarruf sağlayacağını aktardı.  Ayrıca, Levent, Maslak, Beşiktaş gibi İstanbul'un en canlı iş ve finans merkezleri, Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ve hemen akabindeki Sarıyer-Kilyos Tüneli vasıtasıyla doğrudan Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlanabileceğini söyleyen :Uraloğlu, "Dünyanın en büyük havalimanlarından olan İstanbul Havalimanı'na erişimleri de kolaylaşacak." diye belirtti.

Avrupakent GYO halka açılacak! Halka arz için Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulundu!

Beko'dan kasım ayına özel 1.549 Türk Lirası değerinde Türk Kahvesi makinesi hediye!

Halkbank’tan Jet Luck yarışması! Asansörde 50 saniyede iş fikrini anlatıp jüriyi ikna edenlere nakit para ödülü!


Geri Dön