29 / 04 / 2024

Avrupakent GYO halka açılacak! Halka arz için Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulundu!

Avrupakent GYO halka açılacak! Halka arz için Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulundu!

Avrupa Konutları’nı inşa eden Artaş Holding iştiraki Avrupakent GYO halka arz için ilk adımı attı. Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulunan şirket, her yıl karın yüzde 50’sini temettü olarak dağıtmayı planlıyor.



Düzenli kira getirili ve yüzde 99’un üzerinde doluluk oranının olduğu portföye sahip olan Avrupakent GYO, halka arz için Sermaye Piyasası Kurumu’na (SPK) başvurduğunu bildirdi. Artaş Holding ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Avrupakent GYO’nun yaklaşık 20 milyar TL değerinde portföye sahip olduğunu belirterek şirketin halka arzı için ilk adımı attıklarını açıkladı.

Süleyman Çetinsaya, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl 2,4 milyar TL, 2023'ün ilk yarısında ise 1 milyar TL'nin üzerinde ciro üreten Avrupakent GYO’nun, finansal borcu bulunmayan bir şirket olduğunu söyledi. “Halkımızı da şirketimize ortak etmekten büyük mutluluk duyacağız” diyen Çetinsaya, dağıtılabilir karın da yüzde 50'sini her yıl temettü olarak dağıtmayı taahhüt ettiklerini ifade etti.

Avrupakent GYO halka açılacak! Halka arz için Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulundu!

Avrupa Konutları’nın inşa eden Artaş Holding’in iştiraki olan Avrupakent GYO; AVM, otel, ticari üniteler, satışa hazır ve devam eden konut projeleri olmak üzere, düzenli kira getirili, çeşitlendirilmiş bir portföyü bulunuyor. Ak Yatırım liderliğinde talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arz işlemi ile şirketin çıkarılmış sermayesinin 335 milyon TL’den 400 milyon TL’ye yükseltileceği belirtildi.  65 milyon lira nominal değerli payların sermaye artırımı, 35 milyon lira nominal değerli payların ise ortak satışı şeklinde halka arz edileceği bildirildi. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, halka arz edilecek payların yüzde 78'inin yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 2’sinin grup çalışanlarına, yüzde 20’sinin yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesinin planlandığı aktarıldı.

20 MİLYAR LİRALIK PORTFÖY

Artaş Holding ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Avrupakent GYO’nun yaklaşık 20 milyar TL değerinde portföye sahip olduğunun altını çizerek geçen yıl 2,4 milyar TL, 2023'ün ilk yarısında ise 1 milyar TL'nin üzerinde ciro üreten şirketin finansal borcunun bulunmadığı belirtildi.

Çetinsaya, halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 80’ini yatırım finansmanı olarak değerlendireceklerini söyledi. Ayrıca Türkiye genelinde kiralanabilir ticari ünite, proje geliştirilecek arsa, AVM ve otel yatırımlarında kullanmayı planladıklarını kaydeden Çetinsaya, yüzde 20’lik kısmını ise Şişli’de hayata geçirecekleri projede kullanacaklarını, bu proje tamamlandığında tüm bağımsız bölümleri kiraya vererek şirketin portföyünü daha da güçlendireceklerini ifade etti.


Geri Dön