09 / 05 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada "Ordu'da yağmurlar sonucunda, toplam 351 iş yeri sudan etkilendi. 32 konut ve 35 araç etkilendi." diye konuştu.



"Buradan mutlaka bazı radikal önlemler almamız gerektiğinin de tespitini yaptık"

Bakan Uraloğlu, söz konusu bu süreç bittikten sonra zararların giderilmesi noktasında da gerekeni yapacaklarını kaydederek, "Bütün bu süreç bittikten sonra da esasında biz, gerek oluşmuş zararların giderilmesi ile ilgili olarak gereğini yapacağız gerekse de bunların tekerrür etmemesi noktasında neler yapmamız gerektiğini yeniden masaya yatıracağız. Esasında geçmişte almış olduğumuz pek çok önlem 2 gün içinde yaşamış olduğumuz taşkının sonuçlarını da ciddi biçimde hafifletmiştir. Bunu da kamuoyuyla sizler aracılığıyla paylaşmak istiyorum." dedi.

Teknik elemanlarla gerçekleştirilecek olan tespitlerle bundan sonraki önlemleri de hayata geçireceklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:  "Benzer yağışlarda, benzer durumlarda daha az ya da hiç etkilenmemesi noktasında gerekenleri yapacağız. Buradan mutlaka bazı radikal önlemler almamız gerektiğinin de tespitlerini yaptık. Özellikle merkezde bazı dere yataklarının üzerinin kapatıldığı ve buralardaki akışın sağlıklı olmadığı ve geri basarak kenti su altında bıraktığını görmüş olduk. Bunlarla ilgili de gerek belediye, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerek Devlet Su İşleri, Tarım ve Orman Bakanlığı gerekli çalışmaları yaparak inşallah bunların da önlemlerini almış olacağız. " dedi.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu ve Samsun'da ise evler tahliye edildi!

Ticaret Bakanlığı dış ticaret beklenti anketini açıkladı!

TOKİ Sinop Ayancık 2023 projesi için beklenen tarih geldi!


Geri Dön