15 / 05 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bolu Dağı Tüneli uzatılacak...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bolu Dağı Tüneli uzatılacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin heyelanlara karşı güçlendirilmesine yönelik 2. Etap çalışmalarının temmuz ayında başlayacağını kaydetti. 



Bakan Uraloğlu, 2022'de meydana gelen heyelandan sonra 2 etap olarak planlanan çalışmalarda, 1. etabın  7 Kasım 2023'de tamamlandığını kaydederek, "2. etap çalışmaları doğrultusunda Bolu Dağı Geçişi'nin Kaynaşlı-Abant Kavşakları arasında kalan ve Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan 23 kilometrelik kesiminin İstanbul istikameti 2024 senesi Temmuz ayında trafiğe kapatılacak, söz konusu istikamette trafik Abant Kavşağı'ndan D-100 Devlet Yolu'na aktarılacak. Sürücüler otoyola KaynaşlıKavşağı'ndan tekrar katılabilecekler. Çalışmaları 50 günde tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

haberturk.com'da yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul-Ankara istikametinde 2 Nisan 2022 tarihinde meydana gelen heyelandan sonra yaşanabilecek benzer durumların önlenmesi amacı ile, tünel giriş yapısının betonarme temel üzerine çelik konstrüksiyon imalatı ile uzatılmasının projelendirildiğini kaydeden Uraloğlu, “Bu doğrultuda yapılan çalışma kapsamında Bolu Dağı Tüneli’nin her iki tüpünde portal uzatma çalışması yapılmasıplanlandı. Projede bir tüpün 90 metre diğer tüpün ise 67 metre uzatılması ile viyadüklerde 9 adet çelik genleşme derzi değişimi yer almaktadır” ifadesini kullandı.

Çalışmaların 1. etabında tünel portalının  Ankara  tarafında tünel girişinin, çelik konstrüksiyon ve her biri 7 mm kalınlığında olan çift plakalı koruge çelik yapı olarak ve 370 ton çelik kullanımı yapılarak  90 metre uzatıldığını belirten Bakan Uraloğlu, tünelin uzunluğunu 3 bin 25 metreden 3 bin 115 metreye kadar çıkarmış olduk. Yapılan bu çalışmayla söz konusu kesimde meydana gelebilecek bir heyelanın trafik güvenliği açısından tehlike oluşturmamasını amaçladı.” dedi. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bolu Dağı Tüneli uzatılacak...

3 adet viyadükte depreme karşı özel tasarlanmış sigorta kutulu 5 adet çelik genleşme derzi değişimi yapıldığını da kaydeden Bakan Uraloğlu, trafiğe kapatılan kesimde ağır yük şeridindeki tekerlek izi oturmalarının giderilmesi amacı ile 3.2 kilometre üstyapı onarım çalışması, 3 kilometrelik kesimde de orta refüjdeki beton bariyerlerin yenilenerek 7 Kasım 2023 tarihinde otoyolun trafiğe açıldığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çalışmaların 2. etabı için, Bolu Dağı Geçişi’nin Kaynaşlı-Abant Kavşakları arasında yer alan ve Bolu Dağı Tüneli’ni de içine alan 23 kilometrelik kesiminin İstanbul istikametini Temmuz ayında trafiğe kapatılarak çalışmalara başlanacağını kaydetti. D-100 üzerindeki heyelan çalışmalarına bağlı olarak tarihin değişkenlik gösterebileceğini belirten Uraloğlu, söz konusu istikamette trafiğin Abant Kavşağı’ndan D-100 Devlet Yolu’na aktarılacağını belirten Uraloğlu, Sürücülerin otoyola Kaynaşlı Kavşağı’ndan tekrar katılabileceklerini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Ankara -  İzmir  Hızlı Tren Hattı için tarih verdi...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Turistik Diyarbakır Ekspresi yola çıktı!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bulgaristan ve Türkiye arasında ikinci demiryolu anlaşması! 

İstanbul-Sivas YHT seferleri için tarih verildi!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Başkentray'ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor...


Geri Dön