02 / 05 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! Başkentray'ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Başkentray'ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankaralıların 12 Nisan 2018 yılında hizmet vermeye başlayan Başkentray'ın konforunu çok sevdiğini kaydederek, "Başkentray'ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor." denildi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başkentray'ın hizmete alınmasının 6'ıncı senesi nedeni ile yaptığı yazılı açıklama kapsamında, Ankara'nın kent içi ulaşımının önemli parçalarından Başkentray'ın bugüne kadar 89 milyon yolcuya hizmet verdiğini kaydetti.

Son 22 senede  Ankara  için durmadan çalıştıklarını vurgulayan Uraloğlu, "Ankara'nın 23,1 kilometrelik raylı sistem hattını 80,5 kilometre uzatarak 103,6 kilometreye çıkardık. Ulaşım ve iletişim altyapısına 601 milyar 510 milyon lira yatırım gerçekleştirdik." dedi.

Başkentlilerin ulaşımında kolaylık sağlayan birçok metro hattı projesini uygulamaya koyduklarını da ifade eden Bakan Uraloğlu; "Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan-Törekent ve Tandoğan-Keçiören metro hatlarını, geçen sene ise Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız metro ulaşımı sağlayan Atatürk Kültür Merkezi-Gar-Kızılay Metrosu'nu hizmete açtık." dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Başkentray ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor...

DEMİR YOLU HATLARI YENİLENDİ

Öte yandan Bakan Uraloğlu, Başkentray Projesi kapsamında mevcut demir yolu hatlarının tamamen yenilendiğini belirterek, söz konusu hattın yüksek hızlı tren, banliyö ve konvansiyonel tren işletmeciliğine uygun olarak inşa edildiğini kaydetti.

Başkentray ile Kayaş ile Sincan arasında metro standardında banliyö hizmeti yapılmaya başlandığının altını çizen Uraloğlu, Ankara ile Marşandiz arasının 4 hattan 6 hatta, Marşandiz ile Sincan arasının 3 hattan 5 hata ve Ankara ile Kayaş arasının 2 hattan 4 hata yükseltildiğini söyledi.

Eryaman YHT Garı'nın da bu proje doğrultusunda tamamlanarak YHT ve banliyö hizmeti vermeye başladığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, "Ankaralı vatandaşlarımız Başkentray'ın konforunu çok sevdi. Başkentray'ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor." diye ifade etti.

Büyük kent içi raylı sistem projelerini hayata geçirdiklerini söyleyen Uraloğlu, senenin başından bu yana Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Kağıthane-Gayrettepe kesimini, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nı ve Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı metro hatlarını hizmete açtıklarını kaydetti.

Bakan Uraloğlu, Kayseri'de Anafartalar-YHT Gar Tramvay Hattı'nı, Antalya'da Expo Havalimanı Tramvay Hattı'nı, İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yapılarak İZBAN'ı, Gaziantep'te ise GAZİRAY'ı, Bakanlık olarak hizmete aldıklarını bildirdi.

Öte yandan, Türkiye'de 416 kilometre kent içi raylı sistem projesinin bitirilerek vatandaşların kullanımına açıldığını kaydeden Bakan Uraloğlu, demir yollarında iyileştirme, yenileme ve kalkınma hamleleri ile ülkenin çehresini değiştirdiklerini de ifade etti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mevcut demir yolu hatlarının tamamen yenilendiğine ve 10 bin 948 kilometre olan hat uzunluğunun ise 13 bin 919 kilometreye çıktığını belirterek, "2 bin 251 kilometre hızlı tren hattı da yapıldı. 2 bin 505 kilometre olan sinyalli hat uzunluğumuzu 8 bin 46 kilometreye, 2 bin 122 kilometre olan elBakan Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem geliyor!ektrikli hat uzunluğumuzu ise 7 bin 142 kilometreye çıkardık." dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! 2 yılda milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak...

Başakşehir-Kayaşehir metro hattında 1 senede 5 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem geliyor!

 

 


Geri Dön