02 / 05 / 2024

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem geliyor!

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında İstanbul'daki Altunizade-Bahçelievler ile Konya stadyum şehir hastanesi raylı sisteminin bakanlık tarafından yapılacağını duyurdu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bosna Bulvarı-Bahçelievler-Kazım Karabekir Raylı Sistem Hattı ile Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacağını açıkladı.

ALTUNİZADE-BAHÇELİEVLER  RAYLI SİSTEMİ BAKANLIK TARAFINDAN YAPILACAK

Habertürk'te yer alan habere göre; Bakan Uraloğlu, Marmaray, Levent-Hisarüstü Metrosu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu gibi İstanbul’da 7 adet ayrı metro hattının hizmete aldıklarını ve projelerde hızla çalışmalara devam ettiklerini açıkladı.

Şu ana kadar İstanbul’da yapılan hatların uzunluğunun 147,7 kilometreye ulaştığını söyleyen Balan Uraloğlu ''Bakanlığımız tarafından yapılan metro sistemleri sayesinde İstanbullular trafik çilesinden kurtuluyor.'' dedi ve Cumhurbaşkanlığı kararı ile Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı- Metro Hattı’nın devamı olan Bosna Bulvarı-Bahçelievler-Kazım Karabekir Raylı Sistem Hattı’nın yapım işleri Bakanlık tarafından yapılacağının müjdesini verdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yapımı bakanlık tatafından gerçekleştirilen “Altunizade-Çamlıca Camii Bosna Bulvarı- Metro Hattı”nın İstanbul’un yoğun yerleşim yerleri olan Kazımkarabekir ve Bahçelievler semtlerine uzatılmasını kapsayan proje olduğunu açıkladı.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul ve Konya ya yeni raylı sistem geliyor!

ALTUNİZADE-BAHÇELİEVLER METRO DURAK İSİMLERİ! 

6 kilometre uzunluğunda 4 istasyondan oluşan hattın 80 kilometre hıza uygun şekilde tasarlanacağını bildiren Uraloğlu, “Tamamlandığında bu hattımız Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu ile Kazımkarabekir İstasyonunda entegre olacak.

KONYA STADYUM-ŞEHİR HASTANESİ TRAMVAY HATTI YAPILIYOR

Bakan Uraloğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Konya stadyum- şehir hastanesi 1. Etap tramvay hattı ile birlikte Barış Caddesi Tramvay Hattı’nın da belediye tarafından yapıldığını hatırlattı.

Söz konusu hatların entegrasyonunu sağlayacak olan Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı’nın ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildiğini bildiren Bakan Uraloğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı tramvay hatlarının entegrasyonunu sağlayacak bu hattı da Bakanlığımız yapacak ve Konyalı hemşerilerimizin hizmetine sunacak” dedi.

10 İSTASYONDAN OLUŞACAK

Bakan Uraloğlu, 10 kilometre uzunluğundaki Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı projesinin Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da hazırlandığını belirterek, bu sayede Bakanlık yatırım programına alınması için gerekli çalışmaları hızla başlatabildiklerini söyledi.

Hattın yatırım programına alınmasından sonra öncelikli olarak ihalesinin hemen yapılacağını bildiren Bakan Uraloğlu, “Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tramvay Hattı’nın devamı olacak Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı’nı da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak tamamlamayı planlıyoruz. 10 istasyondan oluşacak bu 10 kilometrelik hattımızı 80 kilometre hıza uygun inşa edeceğiz. Projemiz yolcu hareketliliğinin yoğunluğunun olduğu Otogar ve Stadyum Bölgelerine de hizmet verecek” DEDİ. 

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Raylı sistem ağlarının toplam uzunluğu 340 kilometre oldu!

Geri Dön