30 / 04 / 2024

İstanbul-Sivas YHT seferleri için tarih verildi!

İstanbul-Sivas YHT seferleri için tarih verildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Sivas ile İstanbul arasında gerçekleştirilecek olan ve merakla beklenen aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını dile getirdi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Sivas ile İstanbul arasında gerçekleştirilecek olan ve merakla beklenen aktarmasız yüksek hızlı tren seferlerine ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre ülkemizde demiryolları yatırımları ve atılımlar sayesinde ulaşımda çağ atlatan projelerin hayata geçirildiğine değinen Bakan Uraloğlu, hızlı tren projeleri, mevcut demiryollarının yenilenmesi ve modernizasyonu, milli ve yerli demiryolu sanayisinin geliştirilmesinde bakanlık olarak duraksamadan çalıştıklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu ayrıca açıklamasında vatandaşların güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu ulaşımını sağlayabilmek için demiryolları yatırımlarına hız kesmeden sürdüreceklerini de kaydetti.

İstanbul-Sivas YHT seferleri için tarih verildi!

SİVAS - İSTANBUL YHT SEFERLERİ BAŞLIYOR

 
Vatandaşlar tarafından merakla beklenen Ankara-Sivas Hızlı Demiryolu Hattı’nın 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete açılmasıyla beraber Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresinin 2 saate düştüğünü dile getiren Bakan Uraloğlu, Ankara-Yozgat arasının da 1 saat düştüğünü die getirdi. Açıklamasında söz konusu güzergah üzerinde yer alan toplamda 8 istasyon ile hizmet vermeye başlayan hızlı tren hattının Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve son olarak da Sivas’a ulaştığını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Kırıkkale, Yozgat ve Sivas şehirlerimizden de başkent  Ankara  merkezli hızlı tren ağına bağlanması ile bu şehirlerimizde yaşayan yaklaşık olarak 1,3 milyon yurttaşımız hızlı trenle seyahat etme imkânına kavuştu.” dedi.

Yaptığı açıklamada Sivas ve Ankara’dan Yüksek Hızlı Trenler ile seyahat eden vatandaşlardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri doğrultusunda çalışmaların tamamlandığını dile getiren Bakan Uraloğlu, “Sivas’tan 4 Mayıs 2024 tarihinde saat 13.00’da hareket edecek olan Yüksek Hızlı Trenimiz ekspres ve aktarmasız şekilde İstanbul’a devam edecek. Toplamda 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılıp işletilecek olan söz konusu ekspres trenler İstanbul’dan da 08.40’ta hareket edecek, Sivas’ a saat 15.58’ de varacak, Sivas’ tan 13.00’ da hareket edecek ve İstanbul’ a 20.08’ de ulaşacak.” dedi.

Torunlar GYO, Torun Tower'ı Denizbank'a satıyor! 

İş Bankası'ndan son 14 gün uyarısı geldi! Hem müşterisi olup hem de bunu yapanın hesabına tam 7 bin 500 TL yatırılacak!

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı kaç TL yatacak? Yeni rakamlar belli oldu! Hemen kontrol edin!


Geri Dön