30 / 04 / 2024

Torunlar GYO, Torun Tower'ı Denizbank'a satıyor! 

Torunlar GYO, Torun Tower'ı Denizbank'a satıyor! 

Gayrimenkul devinden yılın ilk çeyreği için ilk satış haberi geldi. Torunlar GYO, 2014 yılından beri Denizbank genel müdürlük binası olarak kullanılan Torun Tower'ı satıyor. Torun Tower, Denizbank tarafından milyonlarca dolar bedelle alınacak...



Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Torun Tower Ofis binasının satışına ilişkin görüşmelere başlanması hakkında açıklama yaptı. 

2010 yılında halka açılan ve 47,8 Milyar TL portföy değeri ile Türkiye'nin en büyük özel sektör GYO'su olan Torunlar GYO,  yılın ilk çeyreğinde dev bir satışa imza atıyor. 

2014 yılından beri Denizbank genel müdürlük binası olarak kullanılan Torun Tower, Denizbank’a satılıyor. Binanın Denizbank’a satış fiyatının yüz milyonlarca doları bulabileceği gündeme geldi. Ancak konuyla ilgili şirketten resmi bir açıklama gelmedi. 

Torunlar GYO, Torun Tower ı Denizbank a satıyor! 

Torunlar GYO, Büyükdere Caddesi 141 Esentepe, Şişli, İstanbul adresinde yer alan ve tapunun İstanbul ili, Şişli ilçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 2011 ada, 7 parsel'de kayıtlı olan toplam 11 bin 099,39 metrekare arsa üzerindeki bina ve tapuda kayıtlı olan ve olmayan tüm müştemilatları dahil, 6 bodrum katına ilave olarak 33 katlı ve bu şekilde toplam 39 katlı 106 bin 80 metrekare kullanım alanına sahip ve hala Denizbank tarafından Genel Müdürlük binası olarak kullanılan Torun Tower Ofis binasının Denizbank A.Ş.'ye satışına ilişkin görüşmelere başlanmasına karar verildiğini açıkladı. 

Denizbank A.Ş. tarafından Torunlar GYO'ya iletilen satın alma teklifinin geçerliliğinin ana hatlarıyla Denizbank A.Ş.'nin,  BDDK'nın, İstanbul Valiliği'nin ve Denizbank ana hissedarı ENBD'nin bankacılık otoritesi olan CBUAE'nin iznine bağlı kılındığı, belirtilen hususların gerçekleşmemesi durumunda teklifin geçersiz olacağı dikkate alınarak, Özel Durumlar Tebliği'nin, "İçsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesi" hususunu düzenleyen Madde 6'da bulunan hükümler kapsamında, satın alma teklifinde yer alan şartların gerçekleştiği ve belirsizliğin ortadan kalktığı ana kadar, bahse konu satış görüşmelerinin kamuya açıklanması hususunun ertelenmesine karar verildi. 

17 Nisan 2024  tarihi itibarıyla Denizbank A.Ş., satın alma teklifindeki kısıtlayıcı unsurların sona erdiğini ve gerekli izinlerin alındığı hususunu Torunlar GYO'ya iletti. 

Denizbank ile Torunlar GYO arasında satın alma teklifindeki ticari koşullarda mutabakat sağlandı. 

Torunlar GYO tarafından bu yılın ilk günlerinde açıklanan rakamlara göre, Torun Tower'ın 2023 yıl sonu arsa dahil değeri 12 milyar 400 milyon TL, KDV dahil değeri de 14 milyar 880 milyon Türk Lirası şeklinde hesaplandı. 

İstanbul’un Merkezi İş Alanlarından biri olarak kabul edilen Zincirlikuyu - Esentepe Bölgesi’nde yükselen Tower Tower’ın yakın çevresinde çok sayıda Plaza, İş Merkezleri, Ofis Blokları ve residence yapıları ile Astoria, Metrocity, Özdilek ve Zorlu Center gibi AVM’ler yer alıyor. 

Denizbank Genel Müdürlüğü olarak kullanılan binada, toplam 188 bağımsız bölüm yer alıyor. Binanın 2. Bodrum katından Gayrettepe Metro İstasyonuna direkt geçiş yapılabiliyor. 

Torun Tower'ın değeri 14 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO Nezihpark Bahçekent'te yüzde 10 indirim fırsatı!

Mistral GYO'dan Çeşme'ye 88 konutluk yeni proje! Kumsal Boyalık için start verildi!


 


Geri Dön