02 / 05 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! Turistik Diyarbakır Ekspresi yola çıktı!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Turistik Diyarbakır Ekspresi yola çıktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Diyarbakır Ekspresi treninin 1051 kilometre hat uzunluğunda Ankara-Diyarbakır parkurunda seyahat edeceğini ve 180 kişi kapasite ile 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluştuğunu açıkladı.



Bakan Uraloğlu, tarihi  Ankara  Garı'ndan bu sezon ilk seferine başlamış olan "Turistik Diyarbakır Ekspresi Uğurlama Töreni"nde, Anadolu'nun eşsiz topraklarını geçerek turizm amaçlı hizmet veren "Turistik Doğu Ekspresi" konseptine alternatif rotalar sunmak amacı ile Turistik Diyarbakır Ekspresi seferlerini başlattıklarını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'yle yolculuğun oldukça popüler hale geldiğini belirterek, seyahat severlerin ve fotoğraf sanatı tutkunlarının gözdesi olan bu yolculuğun, sınırları da aşarak yabancı turistlerin de ilgi duyduğu rota haline geldiğini söyledi.

Bakan Uraloğlu; "Ülkemizde Turistik Doğu Ekspresi rotası dışında da konforlu demir yolu rotaları bulunuyor. TCDD Taşımacılık'ın işlettiği yüksek hızlı trenler (YHT) doğrudan 11 kentimize, tren ya da otobüs bağlantılı kombine taşımacılıkla da 9 şehrimize dolaylı ulaşıyor. Alt ve üst yapısı iyileştirilen konvansiyonel hatlarımızda işletilen bölgesel ve ana hat trenlerle cennet vatanımızın hemen her köşesini keşfetmek de mümkündür." dedi.

Dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından biri olarak büyük ilgi gören Doğu Ekspresi'ne, 29 Mayıs 2019'da "Turistik Doğu Ekspresi" seferlerini eklediklerini kaydeden Uraloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

Ayrıca, "2023-2024 kış sezonunda bu tren ile 11 bin 611 kişi seyahat gerçekleştirdi.  Yolcularımız çok güzel anılarla döndüler. Rota üzerindeki birçok şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına katkı sağladı.  Kars-Erzurum arasında kış sezonunda turistik bölgesel trenler işleterek başka bir alternatif de sunulmuş oldu. Bu yolculuklara Turistik Diyarbakır Ekspresi'ni de eklemiş olduk. Buna göre, Turistik Diyarbakır Ekspresi treni, 1051 kilometre hat uzunluğunda olup Ankara-Diyarbakır parkurunda seyahat edecektir.  Trende 180 kişi kapasiteli ve 9 yatak ile  1 yemekli vagondan oluştuğu kaydedildi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Turistik Diyarbakır Ekspresi yola çıktı!

DEMİR YOLU AĞLARI GENİŞLETİLDİ

Bakan Uraloğlu, trenin, Diyarbakır'dan 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 12.00'de Ankara'ya doğru yola çıkacağını kaydederek, Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya'da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Elazığ'da 4 saat, Kayseri'de 3 saat turizm amaçlı molalar verileceğini ifade etti.

Ekspres'in, uzun süre durarak gezme imkanı sağlayacağı Malatya ve Yolçatı destinasyonları başta olmak üzere, bölge ekonomisine katkıda bulunacağının altını çizen Uraloğlu, "Güzergah boyunca buralardaki tarihi ve kültürel değerlerle doğa harikası manzaraları görme imkanı sunarak kültürel iletişimi de güçlendirecek." diye konuştu.

Turistik trenlerin, vatandaşlara ve yurt dışından Türkiye'ye gelen konuklara, ülkenin yeni yüzyılıyla örtüşen bir etkinlik sunduğuna işaret eden Uraloğlu, "Ayrıca yurt içinde yeni rotalarda işletilebilecek turizm amaçlı trenlerin sefere konulmasıyla ilgili başta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumlarla çalışmalarımız da devam ediyor." ifadesini kullandı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bulgaristan ve Türkiye arasında ikinci demiryolu anlaşması! 

İstanbul-Sivas YHT seferleri için tarih verildi!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Başkentray'ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor...

Bakan Uraloğlu açıkladı! 2 yılda milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak...

Başakşehir-Kayaşehir metro hattında 1 senede 5 milyondan fazla yolcu seyahat etti...


Geri Dön