27 / 04 / 2024

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'nin yıllıklandırılmış ihracatının 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Bolat, istatistikler üzerinden Türkiye'nin dünya ihracatındaki payı hakkında açıklama yaptı. Bu kapsamda, ülkenin ihracatı bu yılın ilk çeyreğinde önceki dönemlerdeki yükseliş trendini devam ederek yıllıklandırılmış olarak 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldı.

İşte Bakan Bolat'ın konuya ilişkin açıklaması...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön