27 / 04 / 2024

Olası İstanbul depreminde kaçış nasıl olacak? Bakan Uraloğlu resmen açıkladı!

Olası İstanbul depreminde kaçış nasıl olacak? Bakan Uraloğlu resmen açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, deprem bölgesindeki son durum ve deprem gerçeği ile ilgili konuştu. Bakan Uraloğlu, İstanbul için ciddi bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, bir programa konuk oldu ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, 6 Şubat sonrası deprem bölgesinde yapılan çalışmalar ve İstanbul'da beklenen depreme karşı yapılan hazırlıklar ile ilgili de konuştu. 

6 Şubat'taki depremlerin hemen ardından afet bölgesine intikal ettiklerine dikkat çeken Abdülkadir Uraloğlu, yapılan çalışmalarla bölgenin ayağa kaldırıldığını ve çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. 

Uraloğlu, beklenen büyük İstanbul depremi kapsamında da gerekli tüm hazırlıkların yapıldığının altını çizdi. 

Olası İstanbul depreminde kaçış nasıl olacak? Bakan Uraloğlu resmen açıkladı!

DEPREM BÖLGESİNDE ULAŞIM SORUNU VAR MI? 

Yeni Şafak'tan Semih Bozkuş'un haberine göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 1 ay sonra 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü olacağının altını çizerek, "Burada ulaştırma yapılarının belli şekilde etkilenmesi söz konusu. Ancak genel anlamda baktığımızda ulaştırma yapıları kendilerinden beklenen performansı gösterdi. Bazıları da hiç etkilenmedi. Bazıları orta bakımlarla hayata geçmiş oldu. bizim orada en zor Nurdağı viyadüğünde ciddi etki oldu. En büyük etki Hatay havalimanında yaşandı" ifadelerini kullandı. 

Şu an karayolu ulaşımında bir sorun kalmadığının altını çizen Uraloğlu, "Demiryollarında belli bölümlerde özellikle Adıyaman - Malatya arasında bir hattımız hala kapalı orada ciddi hasar meydana geldi. Alternatif Sivas üzerinden bir hattımız mevcut" dedi. 

Uraoğlu, deprem bölgesinde 850 bin civarında konut ve iş yerinin yeninden yapılmasının söz konusu olduğunu da belirterek, "Bunların bir kısmı yerinde dönüşümle yapılacak bir kısmı da rezerv alanlar başlandı yapılmaya" ifadelerini kullandı. 

Olası İstanbul depreminde kaçış nasıl olacak? Bakan Uraloğlu resmen açıkladı!

HATAY HAVALİMANI, 5 NOKTADA YAPILABİLİR 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, depremin Hatay Havalimanı'nın arazisinin 1.5 metre aşağıya kaymasına neden olduğuna vurgu yaptı ve "3-4 noktada fay hattı pisti kesti. Biz oranın onarımını yaparak acil yardım malzemelerinin ulaşımına imkan sunduk. Şu anda da mevcut pist boş iniş için müsait. Dolu kalkış hala düzenli olmasa da seferler gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

Bakan Uraloğlu,  ODTU ve TÜBİTAK'tan destek alarak beş noktada havalimanının yapılabilirliğini irdelediklerinin altını çizdi. Uraloğlu, "Dört tanesi mevcut havaalanının kenarında, bir tanesi de İskenderun'da olacak şekilde" bilgilerini verdi. 

Olası İstanbul depreminde kaçış nasıl olacak? Bakan Uraloğlu resmen açıkladı!

OLASI İSTANBUL DEPREMİNDEN KAÇIŞ NASIL OLACAK?

Bakan Uraloğlu, İstanbul'da önemli yapıları uzun yıllardır gözden geçirdiklerine dikkat çekti. 

Uraloğlu, olası İstanbul depremine ilişkin yaptıkları hazırlıklarla ilgili "Gerekli güçlendirmeleri gerçekleştiriyoruz. Şimdi İstanbul haritasını gözümüzün önüne getirecek olursak ana ulaşım arterlerini biz zaten hayata geçirdik. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki güçlendirme çalışmalarını iki senedir sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

İstanbulluların birçoğunun bunun farkında olmadığını belirten Abdülkadir Uraloğlu, "Ciddi bir şekilde kentsel dönüşümü yapmalıyız" açıklamasında bulundu. 

TOKİ sudan ucuza konut satacak! Başvurular yarın başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Deprem uzmanı açıkladı: 3 adımda kentler depreme nasıl hazırlanır?

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

 


Geri Dön