27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve dönüşümün kararlı bir şekilde sürdürüleceğinin altını çizdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda 6992 polisin göreve başlaması ve 1573 yeni aracın hizmete alım töreninde açıklamalarda bulundu. 

Bugün İstanbul başta olmak üzere vatan topraklarının her karışını envaiçeşit tehdide, tehlikeye, saldırıya, tuzağa karşı savunmanın mücadelesini vermeye devam ettiklerine, sadece son 10 senede yaşananlara bakıldığında dahi bu gerçeğin onlarca, yüzlerce örneğiyle karşılaşmanın mümkün olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, milleti çeşitli bahanelerle bölmek, hem birbirine hem devletine karşı kışkırtmak için yapılan sayısız denemeye şahit olunduğunun da altını çizdi. 

"Gezi olaylarındaki sokak terörü bunun örneklerinden biriydi. Türkiye'nin gördüğü en büyük ihanet çetelerinden biri olan FETÖ'nün 17-25 Aralık'tan 15 Temmuz'a kadar giriştiği darbe girişimleri bunun örneklerinden biriydi" diyen Erdoğan, şimdi de aynı oyunun bir tarafıyla yabancı düşmanlığı, diğer tarafıyla ülkenin sembollerine ve milletin mukaddes değerlerine ilişkin saldırılar üzerinden yeniden sahnelenmeye çalışıldığını gördüklerinin altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletimiz daha önceki oyunları o eşsiz ferasetiyle nasıl bozduysa, Allah'ın izniyle bu kirli oyunun da yerle yeksan olmasını sağlayacaktır" dedi ve en büyük desteği İstanbul'dan ve İstanbullulardan beklediklerini belirtti. 

"İstanbul'u güvenli, huzurlu, üretken, cazip bir şehir haline getirmeden Türkiye'nin istikbaliyle ilgili programlarımızı istediğimiz etkinlikte uygulamaya alamayız" ifadelerini kullanan Erdoğan, İstanbul'a aşık olmanın her yiğidin karı olmadığının altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un dönüşümü ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu ve kentin depreme dayanıksız tüm binalarının yeniden inşa edilmesi başta olmak üzere, İstanbul'a hak ettiği hizmetleri vermeye devam edeceklerine dikkat çekti.

Erdoğan, söz konusu açıklamasını "İstanbul'daki tüm kentsel dönüşüm hizmetlerimizi inşallah bundan sonra da merkezi yönetim ve İstanbul'daki yerel yönetimle birlikte kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" diyerek tamamladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen araçların geçişini seyretti ve İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş'un dua ettiği törende göreve yeni başlayan polislerle ve katılımcılarla fotoğraf çekildi. 

TOKİ'den Ankara'ya 1.012 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!

Deprem uzmanı açıkladı: 3 adımda kentler depreme nasıl hazırlanır?

SSK, Bağkur Emekli Sandığı emeklilerine ek zam için beklenen tarih sızdı!

Geri Dön