28 / 04 / 2024

SSK, Bağkur Emekli Sandığı emeklilerine ek zam için beklenen tarih sızdı!

SSK, Bağkur Emekli Sandığı emeklilerine ek zam için beklenen tarih sızdı!

Milyonlarca SSK, Bağkur Emekli Sandığı emeklisinin merakla beklediği ek zam için beklenen tarih sızdı. İşte o tarih...



En düşük emekli maaşı 7 bin 500 Türk Lirası. Memur ve işçi emeklisi arasındaki zam farkı ise oldukça açık. Ekonomim'de yer alan habere göre kamuoyunda makasın kapatılmasına ilişkin yoğun beklentiler oluştu. Ekonomi yönetimi enflasyonla mücadele adımlarını sekteye uğratmamak için alternatif çalışmalar yürütüyor. En düşük emekli aylığının 10 bin liranın üzerine çıkarılması bekleniyor. Hükümetin söz konusu bu iki konuya dair kararı bu hafta vermesi bekleniyor.


ALTI AYLIK ENFLASYON NE KADAR?

3 Ocak 2024 tarihinde açıklanan enflasyon verilerinden sonra memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı belli olmuştu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre 2023 yılının son altı ayında enflasyon yüzde 37,56 oranında gerçekleşti.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN ZAMMI NE KADAR?

Verilen detaylara göre yüzde 15’lik toplu sözleşme zammına ek olarak altı aylık enflasyon farkı eklendiğinde yapılan hesap, memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zammın yüzde 49,25 olacağını da ortaya çıkarıyor.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİNİN ZAMMI NE KADAR?

Emekli işçi (SSK), emekli esnaf ve çiftçi (Bağ-Kur) emeklilerine gelecek zam yüzde 37,75 olarak açıklandı.


MEMUR VE İŞÇİ ARASINDA MAKAS AÇILDI

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla zam oranları netlik kazanırken, memur ve SSK-Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları arasında ciddi bir fark oluştu. Kamuoyunda farkın kapatılmasına yönelik beklenti oluşurken, hükümetin konuya ilişkin bir çalışma yaptığı kaydediliyor.

ALTERNATİF ÇALIŞMALAR YAPILDI

Ekonomi yönetimi, emekliler arasında zam farkı oluşması ve en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'den kalmasından sonra birkaç alternatifli bir çalışma yaptı. Söz konusu bu çalışmalar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Kesin kararın bu hafta içinde verilmesi de bekleniyor.


16 OCAK SONRASI İŞARET EDİLİYOR

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre emekli aylıklarına enflasyon verisi dışında yapılacak zam için yasal değişiklik gerekli. Yapılacak yasal değişikliğin 16 Ocak tarihinden sonra TBMM’ye sevk edilmesi bekleniyor. Bu kapsamda ocak ayı içerisinde zam oranının netleşmesi, emekli aylıklarının daha öncesinde verilmesi durumunda ise sonradan aradaki farkın hesaplara aktarılması bekleniyor. 

 

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

2024'te en yüksek temettü verimi beklenen şirketler!

2023’ün en çok kazandıranları! Altın mı, dolar mı, arazi mi, borsa mı, konut mu?


Geri Dön