01 / 07 / 2024

adana Hoşkadem Camii

adana Hoşkadem Camii

Yukarı Çarşı'da 1448'de Memluk Sultanı Melik Seyfettin Çakmak'ın Emiri Abdullah Hoşkadem tarafından yaptırılan Hoşkadem Camii'nde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen restorasyon çalışması şubat sonu tamamlanacak

TOKİ Adana 154 konut ihalesi bugün!

Adana İli, Tufanbeyli İlçesi, Yenicami Mahallesi 154 Adet Konut, 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Adana Köprüköy Camii mimarisiyle dikkat çekiyor!

Adana'da 1930 yılında yapılan Köprüköy Camii'nin dış tasarımı görenleri hayrete düşürüyor. Etrafındaki çok sayıda çiçekle botanik bahçesini andırıyor.

Adana'da kentsel dönüşüm tedirginliği!

Adana'daki 87 yıllık Köprüköy Camii kentsel dönüşüm kapsamı altında. Köprülü Mahallesinde başlayan kentsel dönüşüm ise mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Adana Tarkan Kulak Camii ibadete açıldı!

İnşaat sektöründe 73 yıllık deneyimi ile ulusal ve uluslararası birçok projeye imza atan Kulak İnşaat'm Adana'nm Yüreğir ilçesinde hayata geçirdiği Kulak Kent Projesi içerisinde yer alan Tarkan Kulak Camii törenle ibadete açıldı.

Kartepe Uygulama Camii’nin çevresi düzenlendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii’nin çevresinde düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Çalışma ile caminin avlu içi elden geçirilerek hoş bir görünüme kavuşturuldu.

Aktaş Akıncı Tekstil Fabrikası icradan satışta!

Gaziosmanpaşa 3.İcra Dairesi, Arnavutköy, Hadımköy Hoşkadem'deki Aktaş Akıncı Tekstil Fabrikası'nı satışa çıkardı. Gayrimenkulün ihale bedeli 32 milyon 808 bin TL olarak belirlendi.

TOKİ Adana Seyhan 1.202 konut ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan'da 1.202 konut, ticaret merkezi ve camii yaptıracak. İnşaat işi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Adana OSB'de 5 bin kişilik cami ibadete açıldı!

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) hayırsever "Uçurum" ailesi tarafından İstanbul'daki Sultan Ahmet Camisinden esinlenerek yaptırılan Arif Uçurum Camii törenle ibadete açıldı. İşte ayrıntılar...

Adana Arif Uçurum Camii ibadete açıldı!

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) hayırsever "Uçurum" ailesi tarafından İstanbul'daki Sultan Ahmet Camisinden esinlenerek yaptırılan Arif Uçurum Camii törenle ibadete açıldı.

Çukurova Üniversitesi 57. Alay Camii inşaatında son durum!

Adana Valisi Mustafa Büyük Çukurova Üniversitesi 57. Alay Camii inşaatı alanını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve yetkililerden bilgi aldı.

TOKİ Adana Yüreğir Karacaoğlan Mahallesinde 478 adet konut yaptıracak!

TOKİ Adana Yüreğir Karacaoğlan Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi 478 adet konut, 76 adet ticari dükkan ve 1 adet camii inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapacak.

Adana 5 Ocak Camii ve Kız Kur’an Kursu açıldı!

Adana Valisi Mustafa Büyük, 5 Ocak Camii ve Kız Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Vali Mustafa Büyük, Allah’a olan kulluğun gereğini yerine getire bilmek için ibadet hanelerin çok önemli bir yeri teşkil ettiğini söyledi.

Adana'da CBS görüntüleme çalışması sürüyor!

Adana'da CBS görüntüleme çalışması sürüyor. Kozan Kalesi, Karasis Kalesi, Anavarza Kalesi ve Antik Kenti, Hoşkadem Camisi, bedesten gibi tarihi yerlerden alınan görüntüler, aynı anda uydulardan koordinat alınarak etiketleniyor.

adana Hoşkadem Camii Haberi

adana Hoşkadem Camii


Kozan ilçesindeki tarihi Hoşkadem Camii'nde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen restorasyon çalışmasının şubat sonu bitirileceği bildirildi.


Yukarı Çarşı'da 1448'de Memluk Sultanı Melik Seyfettin Çakmak'ın Emiri Abdullah Hoşkadem tarafından yaptırılan camide, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce ziyareti sırasında verdiği talimatın ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray ve Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu'nun incelemesinden sonra başlatılan restorasyon sürüyor.


Tarihi yapının iç ve dış duvar taşları arasındaki harç yenilendi. Kürsü, müezzin mahvili, cami kapısının da elden geçirildiği caminin içi ve dış elektrik kabloları taşların arasına gizlendi. Caminin batı giriş kapısı merpenlerindeki mermerler, orijinaliyle değiştirmek üzere söküldü. Minaresi de bakıma alınan caminin taban kısmındaki eskiyen tahta kaplamalar da çıkarıldı. Zemin, beton yenilendikten sonra tahta kaplanacak.


Restorasyonu...