15 / 05 / 2024

adana imar kararları

adana imar kararları

Adana'da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar masaya yatırıldı. Toplantı gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Tuzla Tepeören imar kararlarına yargıdan iptal kararı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Tuzla Tepeören'de, 240 dönüm arazi için alınan yapılaşma kararı yargı tarafından iptal edildi.

Mimarlar İBB imar kararlarına ne diyor? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında İBB tarafından alınan imar kararları karşısında mimarların sessiz kalmasını kaleme aldı. 

Denizli Bereketler mahallesindeki imar değişikliği mahkemeden döndü!

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

Adana'nın imar sorunları çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi şehrin imar sorunları çözmek için toplantılarına devam ediyor. 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Yeni Adana İmar İnşaat uygun fiyatlarla ev sahibi yapıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yeni Adana İmar İnşaat'ın dar gelirli vatandaşları uygun fiyatlarla ev sahibi yapma hedefinde başarı sağladığı bildirildi. 

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Yargıtay imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını oluşturdu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yargıtayın imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını kaleme aldı...

Adana’da 48 bin 231 kişi imar barışına başvurdu!

Adana’da kadar imar barışına bugüne 48 bin 231 başvuru yapıldı. Yapı Kayıt Belgesi kapsamında 94 milyon 304 bin TL'lik ödeme gerçekleşti.

Adana'nın imar sorunu çözülmeli!

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'da imar sorunlarının yıllardır çözülemediğini söyledi. Turanbayburt, bölgede çarpık yapılaşmanın hızla arttığını söyledi.

Ankara'da imar hakkında mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiası mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'da imar işlerine dair verilen mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu!

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar projeleri kapsamında çalışmaları devam ediyor. Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu.

adana imar kararları Haberi

adana imar kararları

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda "5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 5. Maddesi uyarınca kurulan Toprak Koruma Kurulu" gündemindeki maddeler masaya yatırıldı. 


Kurulda görüşülen kararlar doğrultusunda, Sarıçam Belediyesi tarafından Buruk, Hasanbeyli, Göztepe ve Kılıçlı mahallelerinde 760,00 ha tarım arazisinde 1/5.000 ölçekli imar planı talebi ile DSİ. 6. Bölge Müdürlüğü tarafından Feke ilçesi, İncirci ve Paşalı Mahallesi'nde yapılması planlanan Adana-Feke İncirci Göleti ve Sulaması Projesi için gerekli olan geçirimsiz malzeme ocağının açılacağı 20 adet parselden oluşan 5,47 ha (54.787 m2) yüzölçümündeki arazilerin tarım dışı kullanım talebi değerlendirildi.

Ceyhan ilçesi Mercin Mahallesi'nde bulunan 10,00 ha (100.000,00 m2) yüzölçümündeki 0/254 ada/parsel nolu arazi üzerine CEYNAK Lojistik ve Ticaret A.Ş tarafından tarımsal depolama alanı amaçlı Nazım İmar Planı yapılması talebinin de...