11 / 05 / 2024

adana kentsel deönüşüm

adana kentsel deönüşüm

“Tarafız, halktan tarafız” sloganıyla yayın hayatını sürdüren Koza TV, Belediye Evlerinin Kentsel Dönüşüme sokulmasıyla mahalle sakinlerinin hak kaybını gündeme taşımıştı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm için ilk imzalar atıldı!

Adana Yüreğir'e bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Proje dahilinde taşınmaz sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı. 

Adana'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Adana Bölge Gazetesi köşe yazarı olan Uğur Başaran bugünkü yazısında Adana'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi. İşte o haber...

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Adana Yüreğir Yavuzlar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi sürüyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adana Belediyeevleri Kentsel Dönüşüm'de imzalar atıldı!

Adana Çukurova'da hayata geçecek Belediyeevleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri ve belediye arasında imzalar atıldı. Sözleşmeler hak sahiplerine teslim edildi.

Adana Seyhan'da 3 mahalle kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Adana Seyhan'da 3 mahallede bulunan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Adana'da kentsel dönüşüm konuşuldu!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer Adana'daki projeleri, yatırımları ve kentsel dönüşüm çalışmasını değerlendirdi.

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm kararı!

Adana'nın Seyhan ilçesinin Döşeme Mahallesi bulunan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Adana Yüregir kentsel dönüşümün merkezi!

Mahmut Çelikcan, "Adana'da ilk olarak gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmasını yaparken çok zorlandık. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaşan vatandaşlar çok tereddüt ettiler. Şimdi ise Yüreğir'de her gittiğimiz mahallede ne zaman kentsel dönüşüm çalışmasının başlayacağı soruluyor''dedi.

Adana Seyhan ve Yüreğir'de kentsel dönüşüm ne durumda?

Adana Beş Ocak Gazetesi'nin yazarlarından Sefa Saygıdeğer bugünkü yazısında Adana Seyhan ve Yüreğir'deki kentsel dönüşümün son durumunu kaleme aldı. İşte Sefa Saygıdeğer'in o yazısı...

Adana Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün gerçekleşti!

Adana Kent Konseyi, 24 Mart Perşembe günü (bugün) kentteki sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının ve özel sektör temsilcilerinin yaııı sıra yerel yöneticilerin katılacağı Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

Adana Kentsel Dönüşüm Zirvesi 24 Mart'ta yapılacak!

Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, “Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin 24 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirileceğini belirtti. Aslan, zirveden çıkacak sonucun kentimiz ile halkın lehinde oluşacağına inandığını söyledi.

Adana kentsel dönüşümü bekliyor!

Adana Ekspres Gazetesi köşe yazarı olan Fevzi Acevit bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki çarpık yapılaşmadan ve kentsel dönüşümden bahsetti. Acevit, Adana'da dönüşümün başlaması gerektiğini vurguladı...

adana kentsel deönüşüm Haberi

adana kentsel deönüşüm

Belediye Evleri Mahallesi Sakinlerinin Pırlanta Gibi Kıymetli Olan Arazisinin Kentsel Dönüşüme Bakanlar Kurulu Kararıyla Girdiği Andan İtibaren  Bölge Halkının Menfaati Gasp Edildi Mi Edilmedi Mi?” diye soran Koza TV, Belediye Evlerinin Ketsel Dönüşümden  çıkarılması için çalışmayapılması çağrısında bulunmuş ve Kentsel dönüşümden çıkarılan  Belediye Evlerindeki hak sahiplerinin, bölgenin  imarının yapılması ve yoğunluğunun artırılmasıyla daha çok kazanacağını öne sürmüştü.


Koza TV, bunun aksinin iddia edilmesi durumunda Çukurova Belediye yetkililerine “Hodri Meydan” çekmişti. Son Halk toplantısında Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Koza TV’nin Hodri Meydanına olumlu yanıt vermiş ve “Müşavir firmanın yetkilisini istedikleri zaman göndereceğim” demişti.


Koza TV “Bugüne Kadar Konuştuklarımızın Arkasındayız” diyerek Belediye Evlerinin, Çukurova Belediyesinin talebi ve Bakanlar Kurulunun kararıyla girdiği Kentsel Dönüşümden çıkarılması durumunda halkın daha çok kazanacağını tekrarladı. 


Türkiye’de Anayasa’nın bile...