27 / 04 / 2024

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  Adana  Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), kentsel dönüşüm yönetmeliği değişiklikleri ve Yapı Müteahhitleri sınıflandırılması yönetmeliği değişiklikleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre karşılıklı görüş alışverişlerin gerçekleştirilen toplantıya  Çevre Şehircilik Ve İklimlendirme Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürü Sibel Özçelik, Çevre Şehircilik Ve İklimlendirme Bakanlığı Adana İl Müdürü Yardımcısı İskender Özdemir, Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı Adana İl Müdürü Halit Ergin, Vahide Uzunlar, Çevre Şehircilik Ve İklimlendirme Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü Altyapı Ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Vahide Uzunlar katılım sağladı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği nden kentsel dönüşüm toplantısı!

“KENTSEL DÖNÜŞÜM BİRÇOK ÜLKE İÇİN GEREKLİ BİR SİSTEM”

Küçük Saat'in aktardığı detaylara göre gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan, “Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm yasasında ortaya çıkan yeni düzenlemelerin uygulamaya geçmesi için beraber hareket etmeliyiz” diye konuştu. 

Başkan Gülcan konuşmasına şu ifadeleri kullandı: “Sheraton Grand Adana Hotel’de, Royal Mermer işbirliğninde Adana Yapı Müteahhitleri Derneği olarak üyelerimizi kentsel dönüşüm yönetmeliği değişiklikleri ve yapı müteahhitleri sınıflandırılması hakkında bilgilendirilmek için bu toplantıyı gerçekleştirdi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm pek çok ülkenin yapı stoku için gerekli olan bir sistem olmasa da, bizim gibi sanayileşmiş ve kentleşmiş ülkeler için hem de deprem kuşağında yer almamız nedeniyle, gerekli olan bir yapı yenileme yöntemi olarak günümüz için karşımızda bir çözüm aracı şeklinde durmaktadır” diye konuştu.

Yaptığı açıklamada son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasasında ortaya çıkan yeni düzenlemelerin uygulamaya geçmesi hakkında bilgi sahibi olmak adına bir araya gelmenin son derece yararlı olacağını belirten AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan, “İnsan yaşamında Yasalar, Yönetmelikler ve bunları düzenleyecek uzmanlıklar düzeyi içerisinde, yaşamın getirmiş olduğu gelişim nedeniyle, yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm yasamızda değişim ihtiyacı oluşmuştur. Çalışmaların hem teoride hem pratikte Cumhuriyetimizin 100.Yılında ülkemize insanımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 

Sakarya'da 7 bin konut dönüşüm bekliyor!

TOKİ'den Gaziosmanpaşa'ya 431 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!

Adana'da 10 adet arsa ve arazi satılıyor! İhalesi 6 Aralık'ta!


Geri Dön