28 / 04 / 2024

Sakarya'da 7 bin konut dönüşüm bekliyor!

Sakarya'da 7 bin konut dönüşüm bekliyor!

Sakarya Müteahhitler Birliği tarafından gerçekleştirilen 4. Sektör Etkinliği'nde önemli açıklamalar yapan  Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, Sakarya'da 7 bin konutun dönüşüm beklediğini söyledi.



Sakarya Müteahhitler Birliği tarafından gerçekleştirilen 4. Sektör Etkinliği'nde, kentsel dönüşüm ve dış cephe ısı yalıtım sistemlerindeki yenilikler masaya yatırıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki bir otelde dün akşam çok sayıda müteahhidin katılımıyla yapılan çalıştayda konuşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremleri sonrası daha da gündem olan kentsel dönüşüm konusunda müteahhitlerin bilinçlenmesini sağlamak için burada bulunduklarını dile getirdi.

6 MİLYONA YAKIN ÇÜRÜK YAPI VAR

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada sektörel birliktelik noktasında kamu menfaatini gözeterek vatandaşların daha uygun fiyatlarda ev sahibi olmasının önünü açmayı ve çürük yapı stoku olan Sakarya'daki mevcut kentsel dönüşümü deprem riskiyle karşılaşmadan bertaraf etmeyi istediklerini dile getirdi.

Sakarya da 7 bin konut dönüşüm bekliyor!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada önceliklerinin Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stokunun geçen hafta TBMM'den geçen kanun eşliğinde bir an önce dönüştürülmesini sağlamak olduğuna değinen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, bu noktada meslektaşlarla kamunun, belediyelerin işbirliğini geliştirmeyi, vatandaşın bu noktada bilinçlenmesini sağlamayı arzu ettiklerini de kaydetti.

7 BİN KONUTUN DÖNÜŞMESİ GEREKLİ


Yine paylaşılan bilgilere göre Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden bu yana şehirde 7 bin konutun kentsel dönüşüm beklediğine ve çalışmalara bir an evvel evlerin içerisinde insanlar yaşıyor şu anda. Allah korusun 6 Şubat gibi bir deprem olsa düşünemiyorum. İnşallah öyle bir deprem meydana gelmez. En kısa zamanda yerel yönetimlerle beraber devletimizin de katkısıyla yeni çıkan kanunlarla en iyi biçimde kentsel dönüşümü harekete geçirmemiz lazım." diye konuştu. 

Aktarılan detaylara göre Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. Yalıtım Marka Müdürü Özmert Baysaling ise Dalmaçyalı firmasının sponsorluğunda yararlı toplantı gerçekleştirdiklerine değinerek, son zamanlarda sık sık gündeme gelen sektörün gerçeklerini ve ısı yalıtım ürün gruplarıyla enerji verimliliğine katkı sağlamayı konuştuklarını söyledi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut tamamlanmak üzere olan konutlarının müjdesini verdi!

TOKİ'den Gaziosmanpaşa'ya 431 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!

TOKİ Kasım 2023 başvuruları başladı! 96 ay vadeyle 2+1 konut fırsatı!


Geri Dön