06 / 05 / 2024

adana kervansaray restorasyonu

adana kervansaray restorasyonu

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, höyükte kazı çalışmaları devam ederken kervansaray restorasyonu ve Misis Lokman Hekim Camii rekonstrüksiyon çalışmalarının da bir plan dahilinde sürdüğünü söyledi.

Edirne'deki tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de restorasyonu tamamlanan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, konaklama ve restoran hizmeti kapsamında müşterilerini ağırlamaya başladı. 

Adana Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor!

Adana'da, 1700'lü yıllarda inşa edilen ve "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor.

Adana Müzesi'nin inşaatı çöktü: 1 işçi öldü!

Restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım Müzesi'nin duvarı çöktü. Çökme sonucu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı...

Aksaray Sultanhanı Kervansarayı restore edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aksaray'daki Anadolu'nun ayakta kalan en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayı'nın restorasyonu yapılacak.

Adana'da kervansaray restorasyonuna engel olan binalar yıkıldı!

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, höyükte kazı çalışmaları devam ederken kervansaray restorasyonu ve Misis Lokman Hekim Camii rekonstrüksiyon çalışmalarının da bir plan dahilinde sürdüğünü söyledi.

Misis projesi Antalya Yapex Fuarı'nda tanıtıldı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Misis’in gün yüzüne çıkarılmasıyla önemli bir tarihi ve kültürel mirası insanlığın hizmetine sunacaklarını, Kervansaray Restorasyonu ve Cami Rekonstrüksiyon çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

Ömer Çelik Milli Mensucat Fabrikası binalarını inceledi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'da restorasyonu süren ve müzeye dönüştürülecek tarihi Milli Mensucat Fabrikası binalarında inceleme yaptı. Bakan Çelik tarihi yapının Türkiye’nin en büyük müzelerinden birine dönüşeceğini belirtti.

Adana Kozan'da tarihi binaların restorasyonu başladı!

ADANA'nın Kozan ilçesinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Mali Programları kapsamında kabul edilen 'Tarihi Yeğenoğlu Sokağı'nın Sağlıklaştırılması Projesi'ne başlandı.

Adana'daki müze kompleksi, turizmin lokomotifi olacak!

Adana'da restorasyonu devam eden asırlık fabrika binasında kurulacak kompleks, arkeolojik ve etnografik eserleri, tarım ve sanayide kullanılan alet ve makineleri ile kentin turizmine katkı sağlayacak.

Adana'daki tarihi Sis Köprüsü restore ediliyor!

Adana'nın Kozan ilçesinde Kilgen Çayı üzerinde bulunan Roma döneminden kalma tarihi Sis Köprüsü'nde restorasyon çalışması başladı. Atatürk Parkı üzerinde bulunan köprünün restorasyonu 6 ay içerisinde tamamlanacak...

TOKİ Adana-Seyhan'da 64 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 860 konutluk Adana Seyhan Sarıhular Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan ve TOKİ stokunda bulunan 4 adet konutu satışa sundu  

Vatan Bilgisayar'ın 30. mağazası Adana'da açıldı

Vatan Bilgisayar, Türkiye çapındaki 30'uncu mağazasını 30 Eylül'de Adana'da açtı. Bu açılışla Vatan Notebook mağaza sayısını 15'e çıkartan şirket, artık Akdeniz Bölgesi'nde toplam beş, Adana'da ise toplam iki mağaza ile hizmet veriyor

Adana Seyhan'da altyapı işi yaptırılacak!

Adana Seyhan'da Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, altyapı işi için ihale açtı. İşin keşif bedeli ise 1 milyon 732 bin 900 TL.    

adana kervansaray restorasyonu Haberi

adana kervansaray restorasyonu

Yüreğir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Roma Antik Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü ve Ulusal Araştırma Merkezi, Pisa Üniversitesi ve Adana Müzesi Başkanlığı ile ortak yürütülen "Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi" kazı çalışmaları çerçevesinde Misis kervansaray restorasyon çalışmalarını engelleyen binalar yıkıldı.


Kervansaray restorasyon çalışmalarına engel olan, mülkiyeti Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze ait 3. derece SİT alanı sınırları içerisinde bulunan taşınmazların Yüreğir Kaymakamlığı’nın kararı ile tahliye edilerek ekipler tarafından yıkımının gerçekleştirildiğini belirten Çelikcan, Misis Kervansaray Restorasyonu çalışmalarının da sorunsuz bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi’nin sosyal, turizm ekonomik boyutuyla çok yönlü bir proje olduğunu belirten Çelikcan, şöyle devam etti:


"Dünya kültürel mirasına kazandırılması yönüyle kültürel boyutu, vatandaşların sosyal yaşama kazandırılması yönüyle sosyal boyutu, Çukurova turizmine yeni bir odak kazandırılması yönü ile turizm ve...