25 / 07 / 2024

Adana kollektör hattı

Adana kollektör hattı

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Kuzeybatı Bölgesi'ııde B6 Kollektör hattı (2 no'lu) kanalizasyon inşaatı yapım işine başladı.

Deprem bölgelerinde yapılandırma için son günler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında bulunan ve mücbir sebep durumu sona eren illere yeniden yapılandırma imkanı sunuluyor. Bu iller arasında Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki vatandaşlar ile Sivas'ın Gürün ilçesi yer alıyor.

O ilde peş peşe iki deprem oldu! Yer bilimci Naci Görür yeniden uyardı: Göksun hattı zorlanıyor!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana’da 3 dakika arayla yaşanan iki depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Görür, Göksun hattı zorlandığına vurgu yaptı. İşte o açıklama...

Türk Hava Yolları  deprem bölgesinden İstanbul'a olan uçuşları 100 TL'ye sabitledi!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi salladı. Türk Hava Yolları Basın Danışmanı Yahya Üstün, 13 Şubat'a kadar Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'dan İstanbul'a 100 TL olarak sabitleneceğini duyurdu.

Adana 5 Ocak Stadyumu yıkım ihalesi 23 Haziran'da!

Adana Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Adana 5 Ocak Stadyumu'nu hurda karşılığı yıktıracak. Yıkım ihalesi 23 Haziran'da yapılacak. 

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/YPG’nin hâkim olduğu sınır hattında sahra hastaneleri kurmaya başladı.

Alo 181 en çok kentsel dönüşüm için arandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alo 181 hattına çağrı yağdı. 2018’de 877 bin 264 vatandaşın aradığı çağrı hattın numarası en çok kentsel dönüşüm için arandı.

Ali Gülleri Spor Kompleksi 2019 Ocak'ta açılacak!

Seyhan Belediyesi tarafından Demetevler Mahallesi’nde inşa edilen ve Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Eski Başkanı Ali Gülleri’nin ismin verildiği çok amaçlı spor kompleksinin inşaatı 2019 Ocak'ta tamamlanacak...

TOKİ'nin inşa ettiği kulekollar Mehmetçik'e zırh oldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin Gaziantep-Kilis sınır hattında inşa ettiği 22 kulekol, terör örgütlerinin saldırılarına geçit vermiyor.

Adana Ceyhan'da 6.9 milyon TL'ye satılık tesis ve arsası!

Adana, Ceyhan, Rıfatiye Mahallesi'nde yer alan tesis ve arsası 6 milyon 964 bin 621 TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor.

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hattına hızlı tren projesi ihaleye çıkacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, Malatya-Elazığ ve Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projesini bu yıl içerisinde ihaleye çıkaracaklarını dile getirdi.

Adana-Mersin demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı!

Adana-Mersin İstasyonları Arasındaki Mevcut Hattın Yanına 3. ve 4. Hat İlave Edilmesi Amacıyla bazı gayrimenkuller kamulaştırılıyor. İşte acele kamulaştırma kararı..

Adana-Mersin demiryolu hattı mecliste konu oldu!

CHP'li Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adana-Mersin istasyonları arasındaki demiryolu hattının 3. ve 4. hat yapım projesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Altınordu'ya Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Altınordu ilçesinin kanalizasyon yükünü yarıya indirecek ana kolektör hattı çalışmalarına başladı.

Adana kollektör hattı Haberi

Adana kollektör hattı

Projenin sonunda Büyükdikili Mahallesi. Küçükdikili Mahallesi. D400 Karayolları kuzey ve güneyindeki sanayi tesisleri ve mahallelerin kanalizasyon ve altyapısı ile ilgili sorunları giderilmiş olup yatırımın yapıldığı bulvar, cadde ve sokakların kanalizasyon abone bağlantıları yapılarak atıksuların arıtma tesislerine gitmesi sağlanacak. Ayrıca çalışmalar esnasında bozulan bulvar, cadde ve sokakların üstyapıları yenilenecek. Toplamda 6024 metre uzunluğunda olacak kanalizasyon hattına 1400 mm çapında boruların döşenmesi amaçlanmıştır. 



Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar. yasaların verdiği görev ve sorumlulukla çalıştıklarının altını çizerek söz konusu yatırım kapsamında kanalizasyon altyapısı tamamlanan bulvar, cadde ve sokaklarda vatandaşların halk sağlığını korumayı ve temiz bir çevre sağlamayı amaç edindiklerini belirtti. 



Adana Bıiyükşehir Belediyesi ve Başkan Hüseyin Sözlii'niin de desteğiyle çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Genel Müdür Pekar, "Şehrin...