15 / 05 / 2024

Adana Mutfak Müzesi

Adana Mutfak Müzesi

Adana Büyükşehir Belediyesince restore edilen 19. yüzyıldan kalma konakta, Çukurova'nın zengin mutfak kültürü gelecek nesillere aktarılacak.

Adana Müzesi'nin inşaatı çöktü: 1 işçi öldü!

Restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım Müzesi'nin duvarı çöktü. Çökme sonucu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı...

Tarihi konak Adana Mutfak Müzesi olacak!

Adana Büyükşehir Belediyesince restore edilen 19. yüzyıldan kalma konakta, Çukurova'nın zengin mutfak kültürü gelecek nesillere aktarılacak.

Kahramanmaraş Mutfak Müzesi geçmişin tadını geleceğe taşıyor!

Geçtiğimiz yıl Dulkadiroğlu Belediyesi ve DOĞAKA iş birliğiyle yapımı tamamlanan Mutfak Müzesi, geçmişin tadını geleceğe taşıyor...

Kahramanmaraş Tematik Mutfak Müzesi açıldı!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta merkez Dulkadiroğlu Belediyesi Tematik Mutfak Müzesi'nin açılışına katıldı. Kaynak, Kahramanmaraş'ı geleceğe taşıyacak önemli bir eserin içinde olduklarını belirtti.

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan , Adana Arkeoloji Müzesi açılışına katıldı. Bakanlar, açılıştan sonra müzeyi gezdi.

Adana Sinema Müzesi’nin ek binası açıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Türk sinemasına yüzlerce film kazandıran Adanalı oyuncu, yönetmen ve yazarların anılarının yaşatıldığı, önemli afiş, arşiv, kamera ve materyallerin sergilendiği Adana Sinema Müzesi’ne ek bina kazandırdı.

Kahramanmaraş Tematik Mutfak Müzesi açılıyor!

Kahramanmaraş'ın kültürel miraslarını gün yüzüne çıkarmak, mutfak kültürünü gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla çalışma başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, Tematik Mutfak Müzesi'ni iki ay sonra hizmete açmayı planlıyor.

Adana Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi tamamlanıyor!

İnşaatı devam eden Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi’nde 70 metrelik direğin montajı tamamlandı, 96 metrekarelik Türk Bayrağı, Seyhan Nehri ve Sabancı Merkez Camii ile bütünleşti.

Adana Etnografya Müzesi'nin kiliseye mi dönüştürülecek?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana Etnoğrafya Müzesi’nin kiliseye dönüştürülme çalışmasını meclis gündemine taşıdı.

Adana Etnografya Müzesi kilise mi olacak?

Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana'da müzeye dönüştürülen fabrika binalarına ve bazı iddialara ilişkin sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a iletti.

Hatay Arkeoloji Müzesi yılın müzesi seçildi!

Türkiye’nin en büyük müzesi konumunda olan Hatay arkeoloji Müzesi, 19 Şubat’ta Adana Rehberler Odası Çukurova Turizm Ödülleri kapsamında yılın müzesi seçildi..

Şanlıurfa Hacıbanlar Mutfak Müzesi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

İçerisinde bine yakın eserin bulunduğu müzeyi açıldığı günden bu yana 30 bine yakın vatandaş ziyaret etti. Hacıbanlar Mutfak Müzesi içerisinde; yemek, yaşam, gelin, sergi, şark odaları ve kiler, tandırlık mevcut...

Çanakkale Müzesi Kozan'da açıldı!

Adana Kozan Belediyesi' nin kültür etkinlikleri kapsamında Türkiye Gaziler Vakfı Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’ nde yer alan savaş malzemelerinin bir bölümü ilçede halkın ziyaretine açıldı...

Adana Mutfak Müzesi Haberi

Adana Mutfak Müzesi

Adana Büyükşehir Belediyesince restore edilen üç katlı tarihi konak, Adana Mutfak Müzesi olacak. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, merkez Seyhan ilçesi Türkocağı Mahallesi'nde üçüncü derece arkeolojik sit alanında yer alan 19. yüzyıldan kalma konağın, 2017'de kamulaştırıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre bu çalışmanın Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatı doğrultusunda Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Koruma ve Uygulama Denetim Şube Müdürlüğünce gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, üç katlı "Tepebağ Evi"nin restorasyonunun tamamlandığı bildirildi.

Son rötuşların ardından tarihi yapının, Çukurova'nın zengin mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla Adana Mutfak Müzesi olarak düzenleneceği belirtilen açıklamada, burada mutfak malzemelerinin yanı sıra yöresel yemek tariflerinin yer alacağı, bölgeye özgü sofra düzeninin sergileneceği...