07 / 05 / 2024

adana termik santralleri

adana termik santralleri

Akdeniz’deki beş termik santral için iptal davası başvurusu yapıldı. Adana'da Bazı meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları,, doğu Akdeniz’deki beş termik santral için lisans iptali davası açılması başvurusunda bulundu.

Ankara-Sivas Yüksek YHT projesiyle ilgili 8 soru önergesi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin Kayaş-Elmadağ altyapı ihalesini alan şirket ve şirketin mühürlenen termik santralleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılış töreni bugün gerçekleşecek!

İstanbul, İzmit ve Antalya’dan sonra gövde gösterisi sırası Adana'da... Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Tufanbeyli Termik Santralı'nın açılış törenine katılacak.

Adana Yumurtalık'ta ikinci termik santral kurulacak!

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Mahallesi’ne yaklaşık bin 200 MW gücünde kömürle çalışacak Entegre Termik Santrali kurulacak.

Adana Sugözü Termik Santrali imar planı askıda!

Adana Yumurtalık İlçesi, Sugözü sınırları içerisinde Hunutlu Entegre Termik Santrali yapılması amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi, askıya çıktı...

ÖYK, Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri ihalesini onayladı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri’nin de içinde bulunduğu özelleştirme paketi ile Soma –B termik santrali ve taşınmazlarının yer aldığı ihaleyi onayladı.

Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri devredildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla bedelle kazanan Çelikler İnşaat'a, Soma Termik Santrali'nin de 685.5 milyon dolar teklifle kazanan Konya Şeker'e devrini onayladı.

Adana'da Misis Termik Santali Entegre projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Adana Ayas Elektrik Üretim A.Ş tarafından, ' Misis Termik Santali Entegre ' projesi için 5 Mart 2015 günü saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Adana’nın Yumurtalık ilçesine 3'üncü termik santral yapılıyor!

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı olan yaklaşık 1800 kişinin yaşadığı Sugözü köyünde üçüncü bir termik santral için lisans alındı. Atagür Elektrik AŞ Kilikya Termik Santrali projesi için lisans alındı.

Adana'da 3 bin santral işçisi iş bıraktı!

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde EnerjiSa tarafından yaptırılan termik santral inşaatında, yaklaşık 3 bin işçi dün iş bıraktı. İşçiler, işten atılan arkadaşlarının işe geri alınmasını ve ödenmeyen ücretlerinin ödenmesini istedi.

Mersin-Adana-Hatay bölgesinde santral sayısı 35'i bulacak!

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri'nin avukatı İsmail Hakkı Atal, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu olarak milyonlarca insanın hayatını tehdit eden termik santrallere açtıkları davaların sürdüğünü belirtti.

Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri devredildi!

Özelleştirme idaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla'da bulunan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası'nın IC içtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ.'ye devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Yatağan ve Çatalağzı termik santralleri modernize edilecek!

Bereket Enerji Grubu, Yatağan ve Çatalağzı termik santrallerini devralarak kurulu gücünü ikiye katladı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, iki tesisin de modernize edileceğini bildirdi

Çelikler İnşaat'tan iki termik santrale 521 milyon dolar!

Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla Çelikler İnşaat aldı. Son ihaleyle birlikte devletin elinde bulunan yaklaşık 6 bin 500 MW kapasiteli termik santraller özelleştirilmiş oldu...

adana termik santralleri Haberi

adana termik santralleri

Bazı meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları, beş termik santralin lisansının iptali istemiyle dava açılması için başvuruda bulundu.


Adana Barosu Çevre Komisyonu Başkanı İsmail Hakkı Atal, adliye önünde yaptığı açıklamada, Adana Barosu, Tabip Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri ve Greenpeace işbirliğiyle bazı termik santrallerin lisansının iptal edilmesi için Danıştay'a dava açacaklarını bildirdi.


Davanın Bakanlar Kurulu kararına itiraz niteliği taşıdığı için doğrudan Danıştay’a açılacağını ifade eden Atal, şunları kaydetti:


"Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan bazıları 500 metre arayla 8 termik santral lisans almıştı ve biz bu termik santrallerle ilgili lisans iptal davaları açtık. Daha sonra Danıştay İdare Dava Daireleri Kurulu bu termik santrallerin toplam etkisinin hesaplanmadığı için kümülatif etkiye dayalı olarak bizim davalarımızı haklı gördü. Ancak küresel enerji kartelleri Türkiye’yi işgal...