29 / 04 / 2024

Adanada ruhsatsız yapılar

Adanada ruhsatsız yapılar

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Adan İl Koordinasyon Kurulu (İKK) 2223 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği '5. Kent Sorunları Sempozyumu'nun ön hazırlığını oluşturan 'Adana Kent Forumu' düzenledi.

Adana'da merkez ilçelerdeki yapıların sadece yüzde 41'i ruhsatlı!

İnşat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Çak, günümüzde özellikle büyük kentlerde kamuya ait arazilerin önemli ölçüde tüketildiğini ve yeni arsa üretiminde ise zorlukların bulunduğunu söyledi.

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Gram altının 1.800 TL olacağı tarih resmen açıklandı! Altın yatırımcıları şimdiden hazırlığınızı yapın!

Altın ve para piyasları uzmanı İslam Memiş, gram altının  1.800 TL olacağı tarihi resmen açıkladı. Altın yatırımcıları şimdiden hazırlığınızı yapın!

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Altın yatırımcılarının gözü cuma gününe çevrildi! Önceden planınızı yapın, sonra pişman olmayın

Son dakika altın fiyatları milyonların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatlarının gözü cuma günü açıklanacak olan  PCE enflasyonuna çevrildi. Altın yatırımcıları önceden planınızı yapın, sonra pişman olmayın.

İslam Memiş '' rekora doymayan bir yıl olacak'' diyerek gümüş için rakam verdi! Gümüş yatırımcıları planınızı yapın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş ''rekora doymayan bir yıl olacak'' diyerek gümüş için rakam verdi. İşte gümüşte son dakika gelişmesi! Gümüş yatırımcıları planınızı yapın...

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümleri yüzde 7,8 daraldı!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,8 daralma meydana geldi.

İstanbul Çatalca'daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

İstanbul Çatalca'daki Hallaçlı, Aydınlar ve Karamandere mahallelerinde yer alan ruhsatsız binalar yıkılıyor...

Bornova'da ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova'da ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların yıkılması için harekete geçti. 

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Adanada ruhsatsız yapılar Haberi

Adanada ruhsatsız yapılar

Geniş katılımla gerçekleştirilen TMMOB Adana Kent Forumu'nda Adana'nın içler acısı durumunu gözler önüne serildi ve yanlış arazi kullanım politikaları, cumhuriyet tarihine eşdeğer kaçak yapılaşma ve imar atlarıyla da beslenen süreç sonunda , sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir kentsel çevrelerin oluşturulmadığına dikkat çekildi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu'nun 22-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği '3. Kent Sorunları Sempozyumu'nun ön hazırlığını oluşturan 'Adana Kent Forumu'nda konuşan İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, "Bugün içinde yaşadığımız kentlerin mekansal ve çevresel bağlamda, niteliksiz yapılaşmasının, sağlıksız büyümesinin ardında; piyasa güçlerinin kent ölçeğinde tek egemen olduğu siyasal zeminin yaratılması ve sadece arazi rantına endekslenmiş, bu ranta sahip olacak çokuluslu şirketlerin kendi çıkarları doğrultusunda geliştirerek kontrol ettikleri bir kent ekonomisi anlayışı bulunmaktadır"...