20 / 05 / 2024

adanada tarihi sokak çalışmaları

adanada tarihi sokak çalışmaları

Adana Turist Rehberler Odası (ADRO) Seyhan ilçesi Büyük saat mevkisindeki Ali Münif Yeğenağa Caddesi üzerinde bulunan binalarda "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" adı altında tarih katliamı yapıldığına dikkat çekti...

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Beyoğlu Belediyesi Mis Sokak'taki Ferah Apartmanı’nı kiralayacak iddiası!

Beyoğlu’nun kafe, bar ve müzikli eğlence mekânlarıyla ünlü Mis Sokağı, Beyoğlu Belediyesi’nin dikkatinde. Beyoğlu Belediye yönetimi, Mis Sokak üzerinde yer alan, tarihi Ferah Apartmanı’nı (Martin Apartmanı) restore edip kiralamak için Meclis’ten yetki talep etti. 

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Kırklareli'nde tarihi fabrikanın çatısı ve duvarları çöktü!

Kırklareli Gazhane Sokak'taki kullanılmayan tarihi fabrikanın çatısı ve duvarları çöktü...

Beyoğlu'nda sokak kapatıldı, dükkanlar boşaltıldı!

Beyoğlu'nda çökme riski bulunan bina boşaltıldı. Ardından başlatılan güçlendirme çalışmaları da durdurulan 5 katlı tarihi binanın bulunduğu sokak kapatıldı.

451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi yıkıldı!

Mimar Sinan tarafından Yanıkkapı Sokak'ta bulunan 451 yıllık tarihi Pir Mehmet Çeşmesi’nin bir bölümü iddiaya göre restorasyon yapılacağı nedeniyle yıkıldı.

Kocaeli Kapanca Sokak'taki tarihi yapılar koruma altına alındı!

Kocaeli’nin Akçakoca Mahallesi’nde bir yamaçta bulunan Tarihi Kapanca Sokağı'ndaki 19. yüzyıl mimarisinin özelliklerini taşıyan ahşap yapılar koruma altına alındı.

Safranbolu'da 23 tarihi dükkan restore edilecek!

Karabük Safranbolu'da "Asmaaltı Sokak Sağlıklaştırma" projesi kapsamında, 23 tarihi dükkan restore edilecek.

İstanbul Fatih'e 1.5 milyonluk tarihi makyaj!

İstanbul Fatih’in tarihi sokak ve caddelerine yaklaşık 1.5 milyon TL'ye “tarihi makyaj” yapılacak. Tüm masraflar Fatih Belediyesi bütçesinden karşılanacak

Tarihi Odunpazarı Bölgesi değer kazanmaya devam ediyor!

Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlattığı çalışmalarına hızla devam ediyor...

Emirgan'daki tarihi Hamdi Paşa Köşkü 3 milyon dolara satılıyor!

İstanbul'un en nezih bölgelerinden Emirgan Kestane Sokak'ta yer alan tarihi Hamdi Paşa Köşkü, 3 milyon dolar + KDV bedelle satılacak..

Bitlis'teki tarihi evler yenilenecek!

Bitlis Belediyesi, kentin tarihini yeniden ön plana çıkarmak için harekete geçti. Bitlis'in tarihi evleri sokak ve caddeleri yenilenecek.

Afyon'da sokak sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor!

Afyonkarahisar merkez kentsel sit alanı içerisinde kalan yerlerde tarihi dokuya uygun olarak sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor.

adanada tarihi sokak çalışmaları Haberi

adanada tarihi sokak çalışmaları


Akdağ, yazılı açıklamasında, Büyük saat mevkisindeki Ali Münif Yeğenağa Caddesi üzerinde bulunan binalarda "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında başlatılan restorasyon çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.


"Görünürdeki tablonun gelecek için umut vaat etmesine karşın, yapılan çalışmaların aslında kısa vadede planlanmış, günün karı sayılacak yatırımlar olduğunu görmekteyiz" ifadelerini kullanan Akdağ, şunları kaydetti:


"Buna restorasyon diyorlar, sokakları güzelleştirme diyorlar, tarihi doku diyorlar; ama gel gör ki; bu tarihi dokuların bir bölümünü yıkıp baştan aşağı sıvayla yapıp kapatıyorlar. Restorasyon demek yok olan tarihi dokuyu geri getirmek, canlandırmak, yaşatmak demektir. Yapılan çalışmalarda tarihi doku yok edilip modern bir bedesten yapılmış olduğunu görüyoruz. Adana’ya turist modern bir çarşı ya da bedesten için gelmeyecek. Yerli ve yabancı turistler sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde tarihi dokuları ve...