19 / 05 / 2024

Adapazarı Haydarpaşa seferleri başladı mı

Adapazarı Haydarpaşa seferleri başladı mı

2 yıl önce seferlerine ara verilen Adapazarı-İstanbul ekspresinin boşluğunu doldurmak için çalışacak olan banliyö sistemi yarın faaliyete geçiyor. 06.30’da Arifiye’den hareket edecek banliyö treni 07.01’de İzmit’te olacak.

Tarihi Haydarpaşa Garı için nöbet sürüyor!

Adının dönüşümle alındığı Tarihi Haydarpaşa Garı 5 sene geçmesine rağmen hala açılmadı. Haydarpaşa Dayanışması bir kez daha garın ranta açılmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Haydarpaşa Tren Garı'na ilişkin 6 soru mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Haydarpaşa Tren Garı'nın yeniden açılma zamanını ve demiryolu yapım işlerini yürüten bir firmayı Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Haydarpaşa-Pendik Demiryolu Hattı meclis gündeminde!

İstanbul Haydarpaşa-Pendik Demiryolu Hattı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesi hazırladı.

Haydarpaşa Garı özelleştirilecek mi?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haydarpaşa Garı ile Limanın özelleştirme kapsam ve programında yer almadığını bildirdi.

Haydarpaşa arazisi özelleştiriliyor mu?

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Haydarpaşa ile ilgili Kadıköy Belediyesi’nden bilgi ve belge talep etmesi, “Haydarpaşa arazisi özelleştiriliyor mu?” sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.

GATA Haydarpaşa Hastanesi'nin adı Sultan Abdülhamid oldu!

Sağlık Bakanlığı'na bağlanan Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nin adı Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.

Haydarpaşa Garı için nöbete devam!

Özelleştirilmemesi için 219 haftadır önünde nöbet tutulan tarihi Haydarpaşa Garı için bu haftaki nöbeti TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu (İKK) tuttu.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonu aslına uygun yapılmalı!

Haydarpaşa Garının ve çevresinin özelleştirilmesi ile ilgili Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nda basın açıklaması yaptı. TMMOB, Haydarpaşa Dayanışması ve Kadıköy Kent Dayanışmasının katıldığı açıklamada, Haydarpaşa Garı ve çevresi için mücadelede kararlı oldukları belirtildi.

Namık Kemal Ceylan: Haydarpaşa özelleştirilmesin!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Namık Kemal Ceylan, Haydarpaşa Garı'nın özelleştirileceği iddiaları hakkında da açıklamada bulundu. İşte Ceylan'ın o konuşması...

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Özelleştirme İdaresi’nin Haydarpaşa Garı ve liman sahası hakkında belediyeden bilgi talep etmesi sosyal medyada tartışma yarattı. Planlamaya göre, gar binası hızlı tren ve bölgesel trenler için kullanılacak

Barış Yarkadaş'dan Haydarpaşa Garı'nın özelleştirmesine tepki!

Tarihi Haydarpaşa Gar ve çevresinin özelleştirme girişimine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hükümete seslendi.

Tarihi Haydarpaşa Garı satılıyor mu?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tarihi Haydarpaşa Garı'nı satmak üzere harekete geçti. 9 Ağustos’ta Kadıköy Belediyesi’ne yollanan yazıda “özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde” 400 bin metrekare alan hakkında bilgi istendi.

Ayşen Gruda: Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi büyük hata!

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenlediği Kitap Günleri’nde Pulbiber dergisinin söyleşisinde konuşan oyuncu Ayşen Gruda Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesinin büyük hata olduğunu söyledi.

Adapazarı Haydarpaşa seferleri başladı mı Haberi

Adapazarı Haydarpaşa seferleri başladı mı


Adapazarı, Kocaeli ve İstanbul’da vatandaşların şehirler arası ulaşım ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan Adapazarı-Haydarpaşa Ekspresi’nin seferleri Yüksek Hızlı Tren projesi inşa çalışmaları nedeniyle 1 Şubat 2012 tarihinde sona ermişti. Adapazarı’ndan Haydarpaşa’ya kadar 31 durakta duran Adapazarı-Haydarpaşa Ekspresi’nin seferleri sabah saat 05.00’te karşılıklı olarak başlıyor, bu erken seferler sabah işe gidecek olan yurttaşlar için bir alternatif oluşturuyordu. Aylık abonman sistemi ile vatandaşların bütçesine ciddi katkı sunan Adapazarı-Haydarpaşa Ekspresi seferleri sona erdikten sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 200 numaralı Kartepe-Tuzla otobüs hattını devreye almıştı.



BELEDİYE OTOBÜSÜ 5 LİRA

Büyükşehir Belediyesi tarafından devreye alınan 200 numaralı otobüs hattı kısa süre içerisinde vatandaşların yoğun talebiyle karşılaştı. Uzun süre Adapazarı-Haydarpaşa Ekspresi’nden mahrum kalan vatandaşlar belediyenin 5 lira karşılığında sunduğu ulaşım sisteminden oldukça memnun kaldı. Kartepe’den İstanbul Tuzla’ya kadar...