16 / 05 / 2024

Adapazarı Treni

Adapazarı Treni

Adapazarı Treni’nin yer altına alınması projesinde sondaj çalışmalarının başlatıldığını açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun projede çok kısa bir sürede hazırlıklar tamamlandı, adımlar atıldı.

Adapazarı Treni yer altına alınıyor!

TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ile proje üzerindeki hatta incelemelerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.

Adapazarı Ada Treni yeraltına alınıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüşen Başkan Toçoğlu, “Sayın Bakanımız tren yolunu yer altına alacak projei onaydı"

Konak Adapazarı Hastanesi Eylül'de açılıyor!

Yönetim kurulu başkanlığını Kazım Gündoğdu’nun yaptığı Konak Sağlık Grubu, İzmit, Gebze, Gölcük’ten sonra şimdi de Adapazarı’nda 75 yataklı bir hastane açıyor. Konak Adapazarı Hastanesi, eylül ayında hizmet verecek

Adapazarı'nda 150 yeni yol açılacak!

Adapazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte yol açma çalışmalarına başladı. Fen İşleri Müdürlüğü bu yıl gelen taleplerle birlikte yaklaşık 150 sokakta yol açma çalışması yapacak.

Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesinin ÇED toplantısına tepki!

TCDD tarafından yapılacak olan Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi’nin ÇED toplantısında, vatandaşlar projeye karşı tepki gösterdi.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçiş Demiryolu Hattı için evler mi yıkılacak?

Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı gerçekleştirildi. Kartepe ve İzmit'teki mahallelerin sakinleri yerleşim yerlerinin yıkılacağı için projeye tepki gösterdi.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı'nın ÇED toplantısı 10 Mayıs'ta!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Kocaeli'de yapılması planlanan Adapazarı- İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı yapılacaktır. Toplantı 2 ilde de 10 Mayıs günü gerçekleşecektir.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı için düğmeye basıldı!

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesi, İstanbul'da Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy İlçelerinden geçerek, Beykoz'da sonlanacak...

Adapazarı'ndaki ahşap ev mimarisi ile dikkat çekiyor!

Adapazarı’nda çizgi filmlerdeki evleri andıran şirin ahşap ev, mimarisi ile dikkat çekiyor. Evi görenler dönüp bir daha bakmaktan kendilerini alamıyor.

Stadler Rail Management AG Adapazarı'nda yatırım yapacak!

İsviçreli tren ve tramvay üreticisi Stadler Rail Management AG, Türkiye'de temsilcilik arıyor. Dev şirketin Adapazarı'nda yatırım yapacağı belirtildi. Türkiye'nin ulaşımda 2003'ten bu yana gerçekleştirdiği yatırımlar, yabancı devlerin iştahını kabarttı.

Adapazarı'nda 26 yerleşim yeri için 5 tip yapı projesi hazırlandı!

Adapazarı Belediyesi Meclisi’nin Bayırbucak Türkmenlerine yardım kararı aldığı toplantıda, Büyükşehir yasasıyla köy statüsünden mahalle statüsüne geçen 26 yerleşim yeri ‘5 tip yapı projesi’ hazırlanarak, yapı ruhsatı, harç ve katılım payından muaf tutuldu

Adapazarı'nda imar arşivinde çalışan stajyerlere plaket verildi!

Adapazarı Belediyesi İmar İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde başlatılan arşiv düzenlemesinde çalışan stajyerlere teşekkür plaketi verdi.

Adapazarı'nda asfalt çalışmaları incelendi!

Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, Yeşilyurt Mahallesi’nde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Özüm, 4 ayda 90 bin ton asfalt attıklarını söyledi.

Adapazarı Treni için sondaj çalışmaları başladı!

Adapazarı Treni’nin yer altına alınması projesinde sondaj çalışmalarının başlatıldığını açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun projede çok kısa bir sürede hazırlıklar tamamlandı, adımlar atıldı.

Adapazarı Treni Haberi

Adapazarı Treni


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından şehre müjdesi verilen ve Adapazarı Treni’ni yer altına alacak projede gelinen son noktayı açıkladı. Adapazarı Tren Garı mevkiinde sondaj çalışmalarının başlatıldığını duyuran Başkan Toçoğlu, ön proje üzerinde de gerekli işlemlerin sürdüğünü, kısa süre içerisinde zemin etüdü için harekete geçileceğini ilan etti.


Azami Bir Çaba

Toçoğlu, “Kısa süre önce TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan’ı şehrimizde ağırlamış, proje üzerindeki demiryolu hattı, hemzemin geçitler ve Adapazarı Garı’nda incelemelerde bulunmuştuk. Genel Müdürlerimiz de ifade etmişlerdi: projenin kısa sürede Sakarya’ya kazandırılması konusunda azami bir çaba ortaya koyuluyor. Geldiğimiz noktada Gar mevkiinde sondaj çalışmaları başlamıştır. Sakarya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.


Ön Proje Tamamlanıyor

Ön proje üzerindeki uygulama çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu...